Twaalf aanwijzingen om (meer) van jezelf te houden

Je kunt pas van anderen houden als je van jezelf houdt. Het klinkt logisch, maar toch blijkt nu juist daar het probleem voor veel mensen te liggen. Hoe kun je leren (meer) van jezelf te houden? Wij verzamelden twaalf aanwijzingen om meer van jezelf te leren houden zodat je lekkerder in je vel zit en anderen (maar ook jezelf) meer kan geven. 

1. Stop met de kritiek

Kritiek verandert nooit iets. Weiger om kritiek te hebben op jezelf. Accepteer jezelf zoals je bent. Iedereen verandert, maar als je kritiek op jezelf hebt, worden die veranderingen negatief. Als je jezelf accepteert worden die veranderingen juist positief.

2. Vergeef jezelf

Laat het verleden los. Je hebt je best gedaan toen op dat moment met het begrip, bewustzijn en de kennis die je toen had. Nu ben je gegroeid en veranderd en kun je je leven anders leven en andere keuzes maken.

3. Maak jezelf niet bang

Stop met het terroriseren van jezelf door middel van gedachten. Dat is een vreselijke manier om door het leven te gaan. Vind een mentaal beeld dat je plezier geeft, en verander de enge gedachte door een plezierige.

4. Wees lief voor jezelf en geduldig

Wees lief voor jezelf! Wees geduldig met jezelf terwijl je nieuwe manieren van denken ontwikkeld. Behandel jezelf als iemand waar je veel van houdt.

5. Wees aardig voor je geest

Zelf-haat is het haten van je eigen gedachten. Haat jezelf niet vanwege je gedachten. Verander ze met aandacht en liefde.

6. Prijs jezelf

Kritiek maakt je innerlijke vuur tot een klein vlammetje. Zorg ervoor dat deze in plaats daarvan groeit! Prijs jezelf zo veel je kunt. Vertel jezelf hoe goed je kleine en grote dingen aanpakt.

7. Steun jezelf

Vind manieren om jezelf te steunen. Doe een beroep op vrienden en sta ze toe om jou te helpen. Het is juist een teken van kracht als je om hulp vraagt als je het nodig hebt.

8. Wees liefdevol ten opzichte van je negatieve verleden

Je vind nieuwe positieve manieren om je leven in te richten. Laat de negatieve patronen uit je verleden met liefde los.

9. Zorg voor je lichaam

Leer over voeding. Wat voor brandstof heeft jouw unieke lichaam nodig om optimaal gezond en vitaal te zijn. Leer over beweging en zoek uit wat voor soort beweging voor jou werkt. Je lichaam is een tempel; koester deze!

10. Werk met een spiegel

Kijk jezelf vaak in de ogen. Uit de liefde die je voor jezelf voelt. Vergeef jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Praat met je ouders terwijl je in de spiegel kijkt en vergeef hen ook. Zeg tenminste een keer per dag: ik hou van jou.

11. Hou van jezelf!

Wacht niet tot je je beter voelt over jezelf, of tot je tien kilo bent afgevallen of tot je die andere baan hebt of die relatie. Begin nu en doe het zo goed als je kan.

12. Heb plezier!

Denk terug aan de dingen die je leuk vond als kind en vind een manier om ze meer in je huidige leven te integreren. Vind een manier om plezier te krijgen in wat je doet. Laat jezelf het plezier van leven uiten. Lach en het universum lacht met jou!

(Bron: Louise Hay}

 

Lees ook:Bevrijd jezelf van negatieve herinneringen
Lees ook:5 tips voor als mediteren niet lukt
Lees ook:Welke meditatiemethode past bij jou?
Lees ook:Vanavond op Indigo Radio: Leven vanuit jezelf..
Lees ook:Mindfulness Yoga Festival in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>