Buikklachten? Probeer eens een buikmassage!

Hara Chi buik Massage (Chi Nei Tsang) is een unieke en bijzonder therapeutische massage die zich met name richt op de buik, romp en inwendige organen. Het is afkomstig uit de eeuwenoude Taoistische traditie en is verder door ontwikkeld door Mantak Chia.  

Hara wordt vertaald als buik en chi betekent energie. In deze massage wordt er met de Hara of buikenergie gewerkt die de centrale basis is van het lichaam. Onze Hara is het centrum van ons zijn en onze gezondheid. Het is de spiegel van onze gehele fysieke, mentale, spirituele en emotionele gesteldheid. De gezondheid van je buik is heel belangrijk, 90% van de cellen die serotonine produceren (het gelukshormoon) worden gemaakt in de buik, dus eigenlijk dienen we naar de buik te kijken als we ons niet goed voelen.

 

We kennen de uitdrukkingen: ‘een onderbuikgevoel hebben’, of ‘vlinders hebben in je buik’; de buik geeft signalen over je gezondheid en algehele staat van zijn. Let eens op hoe je buik aanvoelt als je gestrest bent. Neem je de tijd om even je buik te voelen? Om even te mediteren? Drink je genoeg water en eet je gezond? De tijd nemen voor je innerlijke gezondheid is nodig.

De Hara speelt een centrale rol in onze gezondheid, en in dat van je ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering. In je Hara bevinden zich een groot aantal vitale organen en klieren. Gedurende een Hara Chi Massage worden organen als het hart, galblaas, maag, solar plexus, lever, longen, pancreas, nieren etc. allemaal behandeld. Er wordt op een intens niveau gewerkt, diep in de buik, onder de spierlaag. Met als doel te ontgiften, blokkades op te ruimen en opgehoopte energieën vrij te maken zodat de Chi weer vrij door het lichaam kan stromen.

Wil je eens een buikmassage proberen? Kijk dan eens bij Nasma massage.

Lees ook:Workshop ‘Magnified healing master/teacher’
Lees ook:Masseren met edelstenen
Lees ook:Energie voelen en energie ervaren
Lees ook:Chakra-reading en -healing bij Triskal
Lees ook:Yoga en meditatie bij Thermen Holiday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>