Reiki Centrum Haarlem: Een interview met Silvia Roelfes

Zoals al eerder bericht ben ik sinds kort in de ban van engelen. Onlangs behaalde ik bij Silvia Roelfes mijn eerste graad Engelen & Aartsengelen. Silvia heeft haar praktijk in Haarlem en je kunt bij haar terecht voor een gevarieerd aanbod aan spirituele cursussen. Voor Spiritualiteit.blog beantwoordde zij een aantal vragen. 

Kun je vertellen waarvoor mensen bij jou in de praktijk terecht kunnen? Ik geef diverse cursussen op het gebied van spiritualiteit. Dat kunnen eenvoudige cursussen zijn voor de beginner op het spirituele pad zoals bijvoorbeeld een Reikicursus. Maar ook de gevorderden hebben volop keuze aan interessante cursussen zoals mediumschap workshops, intuïtief tarotleggen of een Shambhala healing cursus. Mijn praktijk is opgebouwd uit de kennis die ikzelf de afgelopen twintig jaar heb opgedaan op diverse gebieden en ik bied alleen die dingen aan die ikzelf echt op waarde schat en wat mij een nieuwe dimensie heeft gegeven aan het spirituele pad. Centraal staat altijd een diep gevoel van verbinding, met de kosmos, jezelf en je innerlijke wijsheid of met de natuur.

Kun je iets vertellen over jezelf en hoe je met het spirituele pad in aanraking bent gekomen?
Als kind was ik erg hooggevoelig maar dat werd niet gewaardeerd. Ook wist ik altijd al dingen die zouden gaan gebeuren. Omdat mijn intuïtie echter afgedaan werd als onzin heb ik er in mijn jeugd te weinig mee kunnen doen. Pas rond mijn twintigste kwam bij mij weer de belangstelling naar boven en voelde ik een “thuiskomen”. Spiritualiteit werd een geïntegreerd onderdeel van mijn wezen. Ook natuurlijk leven, biologisch eten, vegetarisch zijn en respect voor dier en natuur hoorden bij mij. Door het volgen van diverse cursussen en opleidingen kwam ik terug bij kennis die altijd al aanwezig was maar verborgen bleef omdat er nooit aandacht aan was besteed. Ook de ontmoeting met mensen die soortgelijke ideeën hadden gaf een mooie impuls aan ontdekking van het spirituele pad.
silvia roelfes
Je geeft onder andere cursussen over engelen en aartsengelen, met welke heb jij persoonlijk een bijzondere band?
Ik ben dol op aartsengel Gabriel. Hij helpt me erg bij het ontwikkelen van mijn vijfde chakra, altijd een probleemgebied bij mij. Maar een ontmoeting met Uriel die eens ‘s nachts in mijn slaapkamer verscheen was ook erg bijzonder. Of aartsengel Michael die zich in zijn beschermende functie liet zien. Dus van een echte favoriet valt niet te spreken onder de Engelen.
Wat voor advies zou je willen geven aan mensen die in contact willen komen met hun gids?
Luister naar je diepste weten, vaak worden er op je levenspad allerlei “toevalligheden” gebracht die je ergens naar toe leiden. probeer die weg te zien. En probeer op de subtiele signalen te letten vanuit je binnenste. je weet namelijk alles al, alle kennis ligt in jou. Alleen is het voor de mens vaak zo moeilijk om te luisteren naar het wijze gedeelte in zichzelf en dat is een gemiste kans.
Kan iedereen werken met subtiele energie en contact leggen met engelen of hun gids?
In principe kan iedereen het. Alleen is het wel handig als je een bepaalde gevoeligheid hebt. Ik vergelijk het altijd met een sfeer in een groep mensen aanvoelen. Sommigen voelen perfect aan wat de sfeer is als er net ruzie is geweest en sommigen zullen het totaal niet opmerken. Voor de laatste groep kan het moeilijker zijn om contact te maken met subtiele energieën zoals het contact maken met je Gids.
Je bent heel divers in je aanbod, zo geef je reiki, shambhala, je communiceert met engelen en je bent zelf ook medium. Waarin wil je je nog verder ontwikkelen? Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Op dit moment ben ik weer erg bezig met de genezende kracht van kruiden. Zalfjes maken van goudsbloem en smeerwortel, tinctuur van meidoorn, kleefkruidcreme, etc. Allemaal oude kennis die in vorige eeuwen algemeen bekend was maar in de huidige maatschappij erg vergeten is.  ik hoop die vergeten kennis van natuurlijke middelen zoals kruiden weer wat algemener te maken.
{Kijk voor meer informatie over Silvia Roelfes en haar praktijk hier:  Reiki Centrum Haarlem}

Lees ook:Boek ‘Een engel op mijn schouder’ (advertentie)
Lees ook:Helen en reinigen met engelen
Lees ook:Cursus Engelen ontmoeten
Lees ook:1 november gaat de praktijk van Blog-redactie van start!
Lees ook:Engelen-therapie om blokkades op te heffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>