Oefening 1: ontspanning

Ontspanningsoefeningen zijn erg nuttig om te doen voordat je bijvoorbeeld gaat mediteren of je gaat bezighouden met enige vorm van spiritualiteit, het paranormale of met magisch werk.
De volgende oefening, die het lichaam helpt ontspannen en daardoor ook de geest, is zeer eenvoudig om te doen en toch erg effectief.

Zorg er eerst voor dat je comfortabele (of geen) kleding aan hebt en geen sieraden of horloges om hebt. Ga vervolgens op je rug liggen, op bed of op de grond, wat voor jou het meest prettig aanvoelt. Zorg dat je armen en benen recht liggen en niet gekruist.
Sluit nu je ogen.
Concentreer je op je de tenen van je rechtervoet. Span de spieren in je tenen aan terwel je inademtn en ontspan ze weer met het uitademen. Doe hetzelfde met je voet, je enkel, je kuit, je bovenbeen, je rechterbil/heup.
Vervolgens doe je hetzelfde met je linkervoet en –been en ga je door met je rugspieren, je buik, borst en je schouders.
Nu is je rechterarm aan de beurt: eerst je vingers, je hand, je pols, onderarm en bovenarm. Doe hetzelfde met je linkerarm. Dan is het tijd voor je nek, de spieren achter je oren, je (voor)hoofd en alle spieren in je gezicht.
Vergeet niet in te ademen bij het inspannen en uit te ademen bij het ontspannen.

Herhaal deze oefening regelmatig, bijvoorbeeld elke avond voor het slapen gaan. Ook is het een fijnen oefening om te doen voordat je gaat mediteren.

Lees ook:Oefening 2: Ademhaling
Lees ook:Oefening 21: Bewust worden van geheugenfoutjes tbv meditatie
Lees ook:Oefening 5: Visualisatie-oefening voor ontspanning
Lees ook:Oefening 18: Tantrische energie-oefening
Lees ook:Geef richting aan je leven: visualiseer je sterfbed

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oefening 1: ontspanning

  1. OntspanningsOefeningen

    Ontspanningsoefeningen zijn zeker goed om te doen, niet alleen voor het mediteren. Over magie durf ik geen enkele uitspraak te doen… :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>