Oefening 18: Tantrische energie-oefening

De volgende oefening is een energie-oefening uit de tantra. Het is een oefening om met je (tantra)partner te doen, maar kan, in aangepaste vorm, tevens alleen worden gedaan. Als je de oefening alleen doet, krijg je een bewuster gevoel voor je eigen energie, wat het weer gemakkelijker maakt om de energie van iemand anders te voelen.

Ga eerst liggen, in de lotus-houding zitten of in een andere houding die je fijn vindt om mee te werken.

Nu ga je de aura, het energetische lichaam om je fysieke lichaam heen, voelen.
Hou je hand op een beperkte afstand, ca. 20 cm, van je eigen lichaam en concentreer je. Merk op wat je voelt. Je zit nu namelijk in je aura.

Een heel directe ervaring van de aura krijg je als je de handpalmen op verschillende afstanden van elkaar houdt. Zeker als je de handpalmen eerst tegen elkaar gewreven hebt, waardoor ze energetisch geladen zijn, zul je een effect merken.

Nu kun je tegenover een partner gaan zitten met de handpalmen naar elkaar toe gekeerd. Hou de handpalmen op verschillende afstanden van elkaar. Als je iets merkt ben je rijp om elkaar een energetische massage te geven. Raak elkaar dus niet (fysiek) aan, maar masseer alleen de aura vanaf het hoofd tot de voeten. Doe dit bij voorkeur naakt.

(Bron: http://www.dirah.dds.nl/godin3.htm -enigzins bewerkt-)

Lees ook:Oefening 17: Neem een energie-douche
Lees ook:Energie voelen en energie ervaren
Lees ook:Oefening 2: Ademhaling
Lees ook:Tantra 3 daagse van Tantra-Yoy
Lees ook:Meditatie voor kinderen: ontpoppende vlinder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>