Ayurveda-beroepsopleiding

Wist je dat je in Nederland Ayurveda kunt studeren op HBO-niveau? De Academy of Ayurvedic Studies (AAS) in Amsterdam biedt deze internationale studie aan. Naast de beroepsopleiding zijn er ook andere opleidingen en cursussen te volgen.

Een diplomacursus Ayurvedische Voeding en Voedingsleer, een basistraining Jyotish – Vedische Astrologie, een jaartraining Ayurveda en Yoga voor Yoga Professionals en natuurlijk de HBO-opleiding Ayurveda. Het is allemaal te leren bij de Academy of Ayurvedic Studies.

Ayurveda bestaat al duizenden jaren, als wetenschap en als beroep. Ayurveda heeft ten doel zowel ziekten te genezen als ziekten te voorkomen. Het plaatst dit gegeven in een holistisch perspectief waar zowel lichaam en geest een rol spelen. Ayurveda legt daarbij veel nadruk op een natuurlijke en gezonde balans in ieders leven, waarbij ervan wordt uitgegaan dat ieder individu uniek is.

Deze zomer zijn er open dagen van de Academy of Ayurvedic Studies in juni en augustus. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

(Bron: Academy of Ayurvedic Studies)

Lees ook:Coen van der Kroon over Ayurveda
Lees ook:Vanavond op Radio Indigo: De spirituele wortels van de Ayurveda
Lees ook:Eerste Rishis ‘Sunday Lounge’ voor Wereld Yoga Dag (+ win kaarten!)
Lees ook:Gezonde voeding volgens de Ayurveda
Lees ook:Onkruid in het teken van ayurveda

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ayurveda-beroepsopleiding

  1. Andor

    Gezondheid volgens Ayurveda

    Binnen Ayurveda wordt ware gezondheid aangeduid met de term Swastha, hetgeen betekent “staan in je ware zelf”.

    Sama dosha samagnisca sama dhatu mala kriyah
    prassanatmendriya manah svastha itya bhidhiyate.

    Bovenstaande sutra betekent:

    “Hij/zij die in zich in zijn ware zelf bevindt, wiens biokrachten in evenwicht zijn, wiens metabolisme in evenwicht is, wiens weefsels gezond zijn, wiens uitscheiding van afvalproducten goed is, wiens handelingen juist zijn, en wiens geest, ziel en zintuigen in een staat van tevredenheid zijn, hij/zij wordt gezien als iemand die perfect gezond is.”

    Hier wordt dus een koppeling gemaakt tussen gezondheid en moraliteit (‘wiens handelingen juist zijn’): wie bepaalt wat juiste handelingen zijn ? dit klinkt als een religieus kader.
    Een HBO opleiding waarin astrologie onderwezen wordt ? pseudo-wetenschappelijke nonsens.

    Dat leerplan staat vol met vreselijk vage praat (verplichte sessie met DR. huppeldepup, inhoud totaal onduidelijk), ik hoop zulke ‘studenten’ nooit stage mogen gaan lopen bij serieuze ziekenhuizen.

      /   Reply  / 
  2. Vandevi

    Beste Coen
    Ik wil graag contact met jou over de opleiding
    ayurvedische voedingsleer. Zou je mij eens willen bellen?
    0570-623144 of 06-13851238
    Harte groet
    Vandevi

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>