Coen van der Kroon over Ayurveda

Coen van der Kroon heeft ruim twee jaar Ayurveda gestudeerd bij Dr. Vasant Lad in de Verenigde Staten en in India. Sindsdien heeft hij tientallen artikelen over Ayurveda en aan-verwante onderwerpen gepubliceerd, en hij geeft lezingen en les op het gebied van Ayurveda. Aanstaande maandag is hij te gast in het radioprogramma KwantPunt op Indigo Soulstation.

De ‘Academy of Ayurvedic Studies, The Netherlands’ (AAS) staat, als subdivisie van het ‘European Institute of Vedic Studies’ (EIVS), onder leiding van Coen van der Kroon. Hij heeft zich verdiept in ayurvedische voeding en voedings-leer in relatie tot ons moderne westerse leven.

Ayurveda gaat volgens drs. Coen van der Kroon, over leven: “letterlijk vertaald betekent het ‘kennis van het leven’. Leven is een biodynamisch proces – het gaat over levende organismen in een levende, en altijd veranderende omgeving.”

Wil je meer weten over Ayurveda en Coen van der Croon? Luister dan aanstaande maandag naar KwantPunt op Indigo Soulstation.

Lees ook:Vanavond op Radio Indigo: De spirituele wortels van de Ayurveda
Lees ook:Ayurveda-beroepsopleiding
Lees ook:Ton van der Kroon bij Daisha Bol
Lees ook:Eerste Rishis ‘Sunday Lounge’ voor Wereld Yoga Dag (+ win kaarten!)
Lees ook:Indigo Radio wordt Indigo Soulstation

1 Reacties // Reageer

One thought on “Coen van der Kroon over Ayurveda

  1. Sjaakie van de Hoek

    De ayurvedische gedachte is dat ziektes in je hoofd, in je gedachten ontstaan en dat slechts 10-20% genetisch bepaald is. De oorzaak is spirituele onbalans. Je wordt dus verkouden omdat je niet in balans bent, en niet omdat je een lel bacterieën van de buurman in je gezicht hebt gekregen.

    De Mexicaanse griep is niet erfelijk over gedragen en is dus een gevolg van spirituele onbalans, ook bij een kind van 3. Vremd hoor, want volgens dit principe zijn kinderen “in balans” en wordt die balans pas op latere leeftijd verstoord.

    Een erg hoog klok-en-klepel gehalte als je het mij vraagt. Dat je gemoedstoestand invloed heeft op je gezondheid is al lang bekend. Onder invloed van stress maak je een hormoon aan dat je weerstand tegen gaat. Allemaal al langbekend en meetbaar. Als ik het zo lees is Ayurveda drie duizend jaar oud en stamt dus uit een tijd dat men nog geen idee had wat hormonen, bacteriën en virussen waren, laat staan DNA. Lijkt erg interessant uit historisch oogpunt, maar hopeloos nutteloos.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>