Het Etruskisch labyrint en de Godin

Selma Sevenhuijsen legde de laatste jaren een ontdekkingsreis af door een duizenden jaren oud sacraal landschap vol heilige plekken, waar een labyrintische cultuur in allerlei opzichten haar sporen heeft nagelaten. Sevenhuijsen maakte, zoals zij dat noemt, een reis door het Etruskisch labyrint, op zoek naar de Godin.

Op zondagmiddag 8 juni geeft de labyrintwerker een lezing over het Etruskisch labyrint, georganiseerd door A3 Boeken. Annine van der Meer (godsdiensthistoricus en auteur van ‘Van Venus tot Madonna’) geeft diezelde dag een lezing over de terugkeer van de Godin en is er aansluitend gelegenheid om een speciaal gelegd labyrint te lopen.

Selma Sevenhuijsen schreef het boek ‘De glimlach van de sirene. Reis door het Etruskisch labyrint op zoek naar de Godin’, dat 8 juni wordt gepresenteerd, laat zij zien hoe het landschap in zuidelijk Toscane in wezen één grote tempel is, gewijd aan het heilig huwelijk tussen hemel en aarde. Bronnen, grotten, watertempels, oude altaren, holle wegen, onderaardse gangen, steencirkels en resten van oude labyrinten zijn stille getuigen uit lang vervlogen tijden, waarin de aarde werd vereerd als moedergodin. Het landschap spreekt zijn eigen symbolentaal. Oeroude mythes komen tot leven. Het verhaal beweegt zich heen en weer tussen verschillende lagen in de geschiedenis – van de neolithische tijd tot het christendom. De dubbelstaartige meermin blijkt niet alleen bij de Etrusken een belangrijke rol te vervullen, maar ook bij Longobarden, Merovingers en Tempeliers. Zelfs Maria Magdalena wordt wel verbeeld als meermin.

De schrijfster studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1989 was zij hoogleraar Vrouwenstudies en Ethiek en Politiek van Zorg aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft sinds 2002 een eigen praktijk voor werken met het labyrint. Sinds 2006 leidt ze spirituele en culturele reizen naar het gebied rond Pitigliano.

De lezing begint om 13:30 uur en vindt plaats in Antropia, te Driebergen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van A3 Boeken.

(Bron: A3 boeken)
(Bron illustratie: A3 boeken)

Lees ook:De relatie tussen Geloof en Gezondheid
Lees ook:Volg het Pad van de Godin
Lees ook:Het Pad van de Godin
Lees ook:Lezing Anselm Grun in Mariakerk te Oosterhout
Lees ook:Dag van de Parapsychologie 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Etruskisch labyrint en de Godin

  1. sonja verswijver

    heel erg interessant zo zie je dar er toch echt iets is tussen aarde en hemel.Groetjes sonnke

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>