Tweede Maand van de Spiritualiteit

Gisteren werd bekend dat er een tweede Maand van de Spiritualiteit komt, van 1 t/m 20 november 2008. In 2007 werd voor de eerste keer de Maand van de Spiritualiteit georganiseerd door de KRO, Dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. De initiatiefnemers willen hiermee inspelen op de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving.

Het thema van de tweede Maand van de Spiritualiteit is 'Mijn betere ik'. "Hiermee sluiten we aan bij de individuele mens en de individuele zoektocht van mensen in spiritualiteit en religie", laat de organisatie weten. "Het bevat een samenvatting van het streven van veel moderne spiritualiteit."

Het thema is ook kritiek op het individualisme. Het roept de vraag op of je alleen wel een 'betere ik' kunt vinden, zoeken, ontwikkelen. Daarmee slaat het thema ook een brug tussen het individualistische zoeken in deze tijd en het spirituele avontuur binnen de religieuze of levensbeschouwelijke tradities die altijd ook op de ander zijn gericht.

De Maand wordt op 1 november in Utrecht geopend met een dag vol activiteiten in de vorm van workshops, lezingen, theater, muziek en toneel. Dit jaar is er ook een avondprogramma. Ook de rest van de maand zijn er genoeg spirituele activiteiten door het hele land.

(Bron: Maand van de Spiritualiteit)

Lees ook:Website Maand van de Spiritualiteit 2008 is live
Lees ook:Derde Maand van de Spiritualiteit 2009 opent in het Archeon
Lees ook:Speciale spiritualiteit-bijlage bij Dagblad Trouw
Lees ook:Openingsmanifestatie Maand van de Spiritualiteit in Archeon
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van december 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>