Derde Maand van de Spiritualiteit 2009 opent in het Archeon

November is alweer de Maand van de Spiritualiteit. Op 31 oktober gaat deze van start, met een grootse openingsmanifestatie in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het thema van de Maand van de Spiritualiteit 2009 is ‘wortel schieten’.

‘Wortel schieten’ is een thema dat de volle breedte van het spirituele speelveld kan omvatten en tegelijk kan ontstijgen. Niet alleen spirituele en religieuze vragen en stromingen hebben met ‘wortel schieten’ van doen, ook veel maatschappelijke vraagstukken vinden hun kern in ontwortelen en wortel schieten. Een breed onderwerp dus, waar je een hoop kanten mee op kunt tijden de Maand van de Spiritualiteit.

De openingsmanifestatie vindt dit jaar plaats in het openluchtmuseum Archeon. Op deze dag kun je tientallen lezingen en workshops bezoeken van onder meer: Miek Pot, KLUUN, Wil Derkse, Iteke Weeda, Kees Waaijman, Chris Grijns, Lisette Thooft, Kader Abdolah, Erik Borgman, Paul de Blot, Manuela Kalsky, Patty Harpenau, Joep Dohmen en vele anderen.
Voor het eerst is er ook aan de openingsmanifestatie ook een ‘beurs’ gekoppeld. Hier kun je terecht voor informatie over verschillende organisaties, cursussen, boeken en nog veel meer.

In 2007 werd voor de eerste keer de Maand van de Spiritualiteit georganiseerd door de KRO, Dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. De initiatiefnemers willen hiermee inspelen op de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving.

Wil je meer weten over de openingsmanifestatie en de andere activiteiten van de Maand van de Spiritualiteit? Kijk dan op de website van de Maand van de Spiritualiteit.

Lees ook:Openingsmanifestatie Maand van de Spiritualiteit in Archeon
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van oktober 2009
Lees ook:Speeddate voor nieuwe inspiratie
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:‘Tijd maken’ thema Maand van de Spiritualiteit 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Derde Maand van de Spiritualiteit 2009 opent in het Archeon

 1. Mascha Roedelof

  Natuurlijk heb ook jij Hartedromen, verlangens die je naar buiten wilt brengen. Kom ze samen delen in de ‘Interactieve Passiegroep’. Een passiegroep ontmoet elkaar wekelijks. De passiegroep start om 20.00 uur. Eenieder heeft een kwartier de gelegenheid om zijn passie te delen met de groep, advies te vragen aan de andere aanwezigen, of de andere aanwezigen uit te nodigen vragen aan hem of haar te stellen. Als je ergens tegenaan loopt tijdens jouw creatieproces heb je de gelegenheid dit in de groep te delen en advies te vragen.

  De Interactieve Passiegroep dient dus ook als een (bewustZijns)ontwikkelingsweg voor jou en de anderen. Dit is jouw kwartier. De andere aanwezigen luisteren met liefdevolle aandacht naar jouw passie. Er vindt geen discussie plaats. Tijdens jouw kwartier mag je je Hartedroom ondersteunen met foldermateriaal of dat wat jij maar wilt. Misschien is er wel iemand aanwezig in de groep die aansluit bij jouw Hartedroom. Dan kunnen jullie op een later moment natuurlijk altijd contact met elkaar maken.

  Tijdens de Interactieve Passiegroep kun je ook delen wat jou bezighoudt op je pad naar bewust Zijn. Hierover vragen stellen en/of advies vragen. Er gebeurt zoveel in en om ons heen. Het kan heel fijn zijn om dat wat jij beleeft te delen met een groep gelijkgestemden, zodat je elkaar stimuleert op het pad naar bewust Zijn.

  Het is mijn voorstel om rond 18.00 uur te beginnen met een gezamenlijke maaltijd, waarvoor eenieder iets meeneemt bijvoorbeeld hartige taart, een salade, brood, broodbeleg, sap, etc. Neem maar mee wat jij fijn vindt om te delen met de anderen. Van 18.00 – 20.00 uur is er een vrije inloop mogelijk. Je kunt kiezen om wel of niet aanwezig te zijn bij de gezamenlijke maaltijd.

  Ik ga een overzicht maken van alle concrete Hartedromen en ga deze vermelden in de komende nieuwsbrieven en op mijn website. Misschien zijn er nog wel anderen die aansluiten bij jouw Hartedroom en kunnen jullie samen gaan spelen…

  Deelname aan de ‘Interactieve Passiegroep’ is gratis. Opgaaf van je komst is nodig. Er wordt van je gevraagd dat je met bewust verantwoordelijkheidsgevoel voor jezelf en de ander deelneemt aan de groep. De groep kenmerkt zich door openheid en het verlangen tot delen, en het elkaar ondersteunen, zodat eenieder leert zijn eigen Hartedroom te realiseren.

  Mascha Roedelof
  http://www.hetbewustepad.nl

  Voor meer informatie: http://www.hetbewustepad.nl/index.php?menu_id=15

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>