Openingsmanifestatie Maand van de Spiritualiteit in Archeon

De Maand van de Spiritualiteit 2009 gaat op zaterdag 31 oktober van start, met een grootse openingsmanifestatie in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het thema van de Maand van de Spiritualiteit 2009 is ‘wortel schieten’. Je kunt je nog steeds inschrijven voor een van de vele lezingen, workshops of debatten tijdens de openingsmanifestatie.

‘Wortel schieten’ is een thema dat de volle breedte van het spirituele speelveld kan omvatten en tegelijk kan ontstijgen. Niet alleen spirituele en religieuze vragen en stromingen hebben met ‘wortel schieten’ van doen, ook veel maatschappelijke vraagstukken vinden hun kern in ontwortelen en wortel schieten. Een breed onderwerp dus, waar je een hoop kanten mee op kunt tijden de Maand van de Spiritualiteit.

De openingsmanifestatie vindt dit jaar plaats in het openluchtmuseum Archeon. Op deze dag kun je tientallen lezingen en workshops bezoeken van onder meer: Miek Pot, KLUUN, Wil Derkse, Iteke Weeda, Kees Waaijman, Chris Grijns, Lisette Thooft, Kader Abdolah, Erik Borgman, Paul de Blot, Manuela Kalsky, Patty Harpenau, Joep Dohmen en vele anderen.
Voor het eerst is er ook aan de openingsmanifestatie ook een ‘beurs’ gekoppeld. Hier kun je terecht voor informatie over verschillende organisaties, cursussen, boeken en nog veel meer.

In 2007 werd voor de eerste keer de Maand van de Spiritualiteit georganiseerd door de KRO, Dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. De initiatiefnemers willen hiermee inspelen op de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving.

Wil je meer weten over de openingsmanifestatie en de andere activiteiten van de Maand van de Spiritualiteit? Kijk dan op de website van de Maand van de Spiritualiteit.

Lees ook:Derde Maand van de Spiritualiteit 2009 opent in het Archeon
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van oktober 2009
Lees ook:Kaartverkoop Maand van de Spiritualiteit in volle gang
Lees ook:‘Tijd maken’ thema Maand van de Spiritualiteit 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Openingsmanifestatie Maand van de Spiritualiteit in Archeon

  1. jantina kautz

    Mijn man en ik hebben genoten van sommige lezingen en workshops. M.n. de dansworkshops vond ik persoonlijk prima.
    Echter, een lezing in het badhuis ( over Eckhart Tolle)…niet te verstaan! Ook na opmerkingen uit het publiek werd de verstaanbaarheid niet beter. Het was voor de spreker ook bijna niet te doen. Galm , een voortdurende waterstroom en omgevingsrumoer. Voor de danslerares die ook in die ruimte een workshop gaf was het ook vechten met de akoestiek, maar okay, veel doen, weinig praten…Volgende keer misschien in een gewoon congrescentrum, met normale zalen en een prettige temperatuur?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>