(her)ontdek de wijsheid van de vrouw

Het vrouwelijke staat momenteel overal in de aandacht. “Nu die aandacht nog aan onszelf geven en beleven,” vindt Caroline van Centrum De Quest. Dat gaat zij dan ook doen in de nieuwe cursus Vrouwenwijsheid. Deze cursus, die alleen bedoeld is voor vrouwen, wordt er met elkaar gedeeld, ervaren en genoten van elkaars wijsheid en onze talenten.

In de cursus Vrouwenwijsheid van Centrum De Quest, die op 10 januari al van start gaat, wordt er gezocht naar de oorspronkelijke vrouwelijke wijsheid, die zich binnenin de stilte van iedere vrouw bevindt en die gesymboliseerd wordt door De dertien oorspronkelijke Clanmoeders.

“Het herontdekken, laten herleven van de talenten en mogelijkheden van onze vrouwelijke energie is de essentie van deze cursus,” vertelt Caroline. “Een van de mogelijkheden om in contact te komen met je vrouwelijke energie is het naar binnenkeren in jezelf, weg van de dagelijkse drukte van je leven. Een reis naar binnen die opnieuw je vlam ontsteekt van de dertien aspecten van transformerende, krachtige vrouwelijke energie.”

De cursus Vrouwenwijsheid bestaat uit 8 cursusdagen en is gebaseerd op De dertien oorspronkelijke Clanmoeders. Deze staan voor de dertien talenten en gaven die iedere vrouw in zich heeft. Zij zijn de spirituele leraressen die ons helpen in de vrouwelijke energie te komen en onze vrouwelijke kwaliteiten helpen (her)ontdekken en ontplooien.

Ook wordt er tijdens deze cursus gewerkt met verschillende natuurtradities, waaronder sjamanisme, hekserij, magie en alles waar vrouwenwijsheid te vinden is. Hierbij komen onder anderen rituelen, trance-reizen, healing, en dans aan bod.

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten van Centrum De Quest kun je een kijkje nemen op de website.

Lees ook:Vrouwenwijsheid aan de rivier met Riet van Rooij
Lees ook:Vrouwenritueel van De Quest
Lees ook:Sjamanisme: Aandacht voor je Ziel
Lees ook:Sjamanisme leren bij De Quest
Lees ook:Maak gebruik van de kracht van de bizon

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “(her)ontdek de wijsheid van de vrouw

 1. george

  Iedere vrouw heeft 13 talenten en gaven. In zich.
  Is dat aantal belangrijk?

  Neem even aan dat ik een man ben.
  Accepteer dat ik misschien een heks ben.
  Help mij om te tellen hoeveel talent en gaven ik heb.
  Ik kan niet dansen,heb geen mensenkennis,kan niet toveren.
  Ik kan wel lezen,schrijven en plagen.
  Hoelanger ik op deze site ben met al die mooie artikelen van Layla hoemeer ik leer.
  Dit is geen enkele indicatie dat ik wijzer wordt.

  Ik heb een moeder. Mooi in alle opzichten.
  Ik ben niet moedersmooiste maar wel de mooiste van mijn moeder.
  Althans, toen ik nog een baby was, zei zij.
  Zij “ontdekte” dat ik kon zien en leerde mij fotograveren.
  Zij wist welk dier bij mij hoort en gaf mij een hond.
  Mijn Moeder is mijn Clanmoeder.

    /   Reply  / 
 2. Wijsheden

  Een van de mogelijkheden om in contact te komen met je vrouwelijke energie is het naar binnenkeren in jezelf”. Door meditatie bijvoorbeeld. Zou mooi zijn als er i het artikel ook hieraan aandacht werd besteed.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>