Vrouwenwijsheid aan de rivier met Riet van Rooij

Binnen de Indiaanse overlevering neemt ‘het spirituele pad van de vrouw’ een bijzondere plek in. Wil jij in contact komen met deze vrouwenwijsheid? Riet van  Rooij geeft een jaartraining, gebaseerd op het boek van Jamie Sams: De dertien oorspronkelijke clanmoeders. Het betekent een jaar lang eigentijdse ervaringen opdoen met de  ‘clanmoeders’, 13 archetypen van vrouwenwijsheid en je verbinden met de natuur als bron van inzicht en steun.

Dutch_River_Goole_-_geograph.org.uk_-_933881

Riet van Rooij noemt zichzelf ‘innerlijk sjamaan’. Ze is spiritueel coach en geeft lezingen, consulten en trainingen. In haar praktijk coacht ze mensen vanuit sjamanistisch perspectief; ze is gespecialiseerd in zwangerschap en hoe het anders kan gaan met kinderen krijgen. Ze is tevens auteur van  Zwanger met hart en ziel. Vanaf januari 2015 begint Riet met de dertien wijze maan(d)vrouwen: een kring vrouwen die maandelijks een zaterdag samenkomt.

Wijze vrouwen
Dertien wijze ‘maandvrouwen’ vertegenwoordigen de kwaliteiten die we nodig hebben om ons leven ten volle te leven. ‘Zij die met Verwanten spreekt’ bijvoorbeeld leert hoe we de natuur kunnen raadplegen als bron van steun en inzicht, ‘Zij die vooruitziet’ kan door de oppervlaktelaag van het bestaan heen kijken. De ‘Verhalenvertelster’ leert ons hoe we zonder drama, met humor en hart voor onszelf de struikelingen op ons pad kunnen verwoorden, ‘Zij die het Web weeft’ stimuleert onze creativiteit, talenten en potentieel.

Vrouwenwijsheid ontwaakt
Deze wijze vrouwen draagt iedere vrouw in zich, elk op haar eigen manier. In de jaartraining ontvouwen de diverse aspecten van vrouwenwijsheid zich een voor een, maand na maand, in het leven van alledag. In de jaartraining worden ervaringen van de vrouw van de voorbije maand in de cirkel gedeeld, er worden geleide meditaties gedaan en innerlijke reizen gemaakt. Er worden werkvormen en eenvoudige rituelen uitgevoerd en er wordt regelmatig een medicijnwandeling gemaakt om in het rivierenlandschap in samenspraak met water, wind, wolken, bomen, stenen, dieren etc. contact te maken met de nieuwe maandvrouw.

Sjamanisme
Riet verwoordt het sjamanisme als volgt: “Sjamanisme is een vrije, onderzoekende en individuele verhouding met de bezielde wereld. Geen religie, geen dogma’s. Een sjamaan verkent de wereld achter al het zichtbare, door op energetisch niveau contact te maken met de natuur en door innerlijk naar andere lagen van de werkelijkheid te reizen. Hij – of zij – maakt contact met het wezen van bomen, planten, dieren, stenen, rivieren, wolken enzovoort. Reist innerlijk naar de dimensies van ongeboren en overleden levens en maakt er zielscontact. Communiceert met voorouders en gidsen. Bekrachtigt zijn/ haar samenwerking met de wezenslaag van de werkelijkheid in rituelen, klein of groot.”

Kijk voor meer informatie over de Vrouwenwijsheid aan de Rivier Jaartraining 2015 op de site van Riet van Rooij. De belangstelling voor de jaartraining is zo groot dat Riet overweegt om een tweede kring te organiseren; informeer daarom naar de mogelijkheden.

 

Lees ook:(her)ontdek de wijsheid van de vrouw
Lees ook:Unieke, eenmalige lezing over Spiritualiteit & Zwangerschap
Lees ook:Laat je opleiden tot priesteres
Lees ook:Nieuwe versie van Susan Smit’s ‘Wijze Vrouwen’
Lees ook:De Godin in jezelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>