Lammas vieren met Sharada’s Circle

Rond 1 augustus werd vroeger het jaarfeest Lammas of Lughnasadh gevierd. Tegenwoordig zijn er nog steeds die deze sabbat, die de eerste oogst van het jaar markeert, vieren, waaronder heksen en andere heidenen. In het weekend van 26 en 27 juli organiseert Sharada's Circle te Delft een Lammas-viering.

Lammas is een viering van de eerste oogst, om de Aarde te bedanken voor haar gaven. Het is het feest van de na-zomer. Tijdens Lammas wordt ook het Goddelijk huwelijk geeerd, evenals de Zonnegoden aan wie offers worden gebracht. Andere namen voor Lammas zijn: Lughnasadh, First Harvest, Graan Feest, Ceresalia, Elembious, Feast of Cardenas en Herfst Equinox.

Dit feest is het eerste van de drie oogstfeesten; hierna volgen Mabon en Samhain. Lammas representeert het vervagende licht van de zon, en dus de dood en opoffering van de Ierse Zonnegod Lugh. Maar het is door deze opoffering dat we van de overvloed van de oogst kunnen genieten: de cyclus is eeuwig.

Deze eeuwige cyclus, de eerste oogst, dankbaarheid, het vervagen van het licht van de zon komen allemaal aan bod tijdens de Lammas-viering van Sharada's Circle, die in het weekend van 26 en 27 juli op locatie wordt gevierd. De viering begint op zaterdag om 18:00 uur en eindigt de volgende dag rond 14:00 uur. Wie dit jaarfeest mee wil vieren, kan een e-mail sturen naar [email protected], of kijk op de website van Triskal Healing Centre voor meer informatie.

Lees ook:Lammas vieren met Triskal
Lees ook:Lughnasadh/ Lammas: het eerste oogstfeest
Lees ook:Imbolc vieren met Triskal
Lees ook:Ostara vieren met Sharada’s Circle
Lees ook:Het is Lughnasadh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>