Lezing ‘Geloven in vernieuwing: Spiritualiteit, economie en politiek’

Veel christenen zijn behoedzamer geworden in het leggen van een relatie tussen hun geloof en actuele economische en politieke vragen. Op donderdagavond 22 mei wordt er in de VU Boekhandel een lezing gegeven over het onderwerp 'Geloven in vernieuwing: Spiritualiteit, economie en politiek'. Spreker is prof.dr. Bob Goudzwaard, emeritus hoogleraar aan de VU, Faculteit der Economie en bedrijfswetenschappen.

Op deze avond wordt gepoogd zo dóor te vragen op een aantal grote problemen van nu – zoals toenemende armoede ,afnemende zorg maar ook de versnelde opwarming van de aarde – dat een dieptelaag zichtbaar wordt die hoe dan ook met geloof en spiritualiteit te maken heeft. Zodat wellicht kan worden gezegd, dat zonder de erkenning van die diepte-dimensie de echte antwoorden op die knellende vragen evenmin voldoende in zicht komen. Geloven in vernieuwing is dus nodig.
Er wordt gesproken door prof.dr. Bob Goudzwaard. Hij zal aandacht geven aan zijn boek Hope in troubled times, vorig jaar uitgekomen bij uitgeverij Baker Academic, Grand Rapids. Goudzwaard is er de hoofdauteur van, Desmund Tutu schreef het voorwoord. De in het boek behandelde thema’s zijn nauw verwant aan het hoofdonderwerp van de lezing en mede bedoeld als een soort introductie naar het Nederlandse leespubliek.

De avond begint om 20:00 uur in de VU Boekhandel aan de Boelelaan 1105 te Amsterdam. Toegang is Gratis.

(Bron: Trouw)

Lees ook:Geloven in vernieuwing: Spiritualiteit, economie en politiek
Lees ook:Lezing Anselm Grun in Mariakerk te Oosterhout
Lees ook:Wat is jouw voorspelling voor 2012?
Lees ook:G10: economie en filosofie, maar ook yoga en meditatie
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van december 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>