Wat is jouw voorspelling voor 2012?

Lees jij de tarot, houd je je met astrologie bezig, pendel je, heb je een glazen bol, ben je erg intuïtief of gewoon goed in voorspellingen? Laat hier op Spiritualiteit.blog.nl weten wat jouw voorspelling is voor 2012!
Het mag een algemene voorspelling zijn, over het hele jaar 2012, of specifiek per maand. De voorspelling mag ook over een bepaald thema gaan, zoals de liefde, economie, politiek… Het is helemaal aan jou!
Plaats je voorspelling in een reactie onderaan dit artikel. Natuurlijk gaan we volgend jaar kijken of jouw voorspelling is uitgekomen!

Wat is jouw voorspelling voor 2012? 

Lees ook:EK: paragnosten en varkens voorspellen!
Lees ook:Paranormale voorspelling prins Friso uitgekomen?
Lees ook:Winnen: cd ‘Short stories’ – Robert Fox
Lees ook:Wat is wijsheid?
Lees ook:Jouw mening over dit blog

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wat is jouw voorspelling voor 2012?

 1. Daisha de Wijs

   Veel geschreeuw, weinig wol.

  De tering wordt naar de nering gezet.

   

  Highlights 2012 en komende jaren

  Ontdekking van een nieuwe gasbel in midden Nederland.
  Terwijl het in de hele wereld economisch slecht gaat, is het in Nederland in vergelijking met andere landen nog redelijk goed.
  China krijgt steeds meer invloed in Nederland.
  Er zullen nieuwe verkiezingen zijn in 2012.
  Eind 2012, begin 2013 beginnen de traditionele kerken weer vol te lopen. Dit door vernieuwingen en oecumenische diensten.
  Het bestaan van Ufo’s wordt in 2012 bewezen en feitelijk geaccepteerd.
  In 2013 en in 2014 wordt het concrete bewijs geleverd dat er leven is op een andere planeet.
  Reclame voor snoep met suiker en additieven wordt in 2015 verboden.
  Eind 2015 en in 2016 veel emigratie en immigratie, een opmerkelijke wereldwijde volksverhuizing.

  Datgene dat in 2011 in gang is gezet, versterkt zich in 2012. Mijn voorspelling van 2011 zet zich voor een groot gedeelte in 2012 voort. Op dit moment, december 2011, wordt steeds meer gewezen op eigen verantwoordelijkheid, zoals ik vorig jaar voorspelde. Zowel op het werk als voor ouders naar hun kinderen toe. Dat er vele onfrisse zaken in 2011 naar boven kwamen, hebben we allemaal kunnen vernemen.
  Ook voorspelde ik de extreme tegenstellingen en dat dit zich in 2012 doorzet. Zie tekst van 2011: ‘Mensen die totale vernieuwingen willen, waardoor vele zaken onder vuur komen te liggen. Voornamelijk het koningshuis, de kerk, de Zorg en de rechterlijke macht. Aan de andere kant komen groeperingen hevig in verzet tegen deze roep naar vernieuwing. Het is een strijd tussen de vernieuwers en de behouders, zelfs in het innerlijk van de mens.

  Er zal in 2011 geen ‘winnaar’ uit de strijd komen, want ook in 2012 zet zich dit voort. Pas in 2013 kan men tot compromissen komen. De media heeft hier in een belangrijk aandeel. Sensationeel wordt alles nog eens extra aangedikt en tegen elkaar opgezet. Is men de ene dag nog voor vernieuwing, de volgende dag kan het tegenovergestelde worden beweerd. Hierdoor verliest de media de geloofwaardigheid bij de lezers, de kijkers en de luisteraars.’

  2012 is op vele fronten de voortzetting van 2011. Zijn er dan geen nieuwe ontwikkelingen? Jawel, maar tegelijkertijd is het ook de verdere ontwikkeling van wat in voorgaande jaren in gang is gezet.

  Economie

  Crisis is geen crisis meer
  Een spreekwoord luidt: ‘Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. ‘ De mens is krachtig en creatief. Doordat de bomen niet meer naar de hemel groeien, ofwel alles niet meer vanzelfsprekend is, gaat de mens deze kenmerkende eigenschappen en kwaliteiten weer gebruiken. Men prikt steeds meer door uiterlijke schijn heen en ontwikkelt een innerlijke bewustwording die menigeen naar een hoger geestelijk level brengt.
  Trendwatchers en mensen die zich bezig houden met wat er gaat gebeuren in de toekomst laten sombere geluiden horen voor 2012. Bijvoorbeeld dat in 2012 de euro niet langer zal bestaan. Dat de economie een nog grotere terugval krijgt, dat de huizenmarkt nog verder instort. De komende jaren worden zelfs vergeleken met de jaren dertig.
  Zijn anderen momenteel pessimistisch, ik zie voor 2012 geen achteruitgang doch juist een kleine vooruitgang. Door de maatregelen die genomen zijn en nog genomen zullen worden, bezuinigingen en een kleine belastingverhoging, gloort er aan de horizon weer hoop.

  Het lijkt wellicht dat ik nu een sprookje vertel, eind volgend jaar kun je dit verifiëren:
  De economie stabiliseert langzaam. Zoals ik vorig jaar voorspelde: ‘Het zal echter de komende vijf jaar mondjesmaat verbeteren.’ Tot en met 2016 kunnen we geen bijzondere groei verwachten. Stabilisatie en een kleine vooruitgang, dus zeker geen achteruitgang, is wat we in 2012 zullen ervaren. De beurzen beleven in het begin van 2012 hectische tijden. In het derde kwartaal wordt het rustiger en blijven de grote koersverschillen uit.

  Soberheid, terug naar eenvoud, wordt een hype.
  Doordat veel mensen worden geconfronteerd met een lager besteedbaar inkomen wordt eenvoud min of meer noodgedwongen standaard. Is luxe dan taboe geworden? Nee, de luxe bestaat er uit dat men liever iets degelijks koopt dan bling bling. Merken die een langdurige garantie geven, zullen ondanks dat men minder geld te besteden heeft, meer verkopen. Duurzaamheid is niet meer voor enkelingen, maar wordt steeds meer trend.

  Woningmarkt en woningbouw
  De woningmarkt zal hetzelfde zijn als in 2011: de verkoop van huizen blijft stagneren, huizen staan lang te koop en de prijzen zullen nog iets omlaag gaan. Niet veel, maar toch… In plaats van leeg te laten staan, worden de huizen verhuurd. Nieuwe woningbouw wordt tot het minimale teruggebracht. Hierdoor zullen er in de bouw wederom ontslagen vallen.
  De mensen stellen het onderhoud aan hun woning uit of doen het zelf. De bouwmarkten varen daar wel bij.

  Vrije woningbouw wordt steeds meer toegestaan. Geen eenheidsbouw, maar verschillende stijlen in één wijk. Bij nieuwe woningbouw neemt de natuur en het natuurlijke een steeds grotere plaats in.
  De belangstelling voor Ecodorpen (Werelddorpen) groeit. Earthship en Transition Towns zijn begrippen die iedereen in 2012 op zijn minst van heeft gehoord of bij betrokken is.

  De EU blijft de komende jaren bestaan
  Het blijft rommelen in de Europese Unie. Steeds is er sprake van dat enkele landen, waaronder Nederland, zich uit de EU willen terugtrekken. Toch wordt deze stap in 2012 niet genomen. Wel wordt er een andere financiële opzet gemaakt. Het belang van een verenigd Europa blijft groot, vandaar dat men er alles aan doet om de EU in stand te houden. Er wordt bezuinigd op salarissen en kosten, kredieten worden heroverwogen en deze worden mondjesmaat verstrekt.

  Banken komen en verdwijnen
  In 2011 gebeurde wat ik voorspelde: oude banken verdwijnen of gaan op in nieuwe samenwerkingen. In 2012 zal zich dit voortzetten. Nieuwe banken kondigden zich al aan. Ook in 2012 zal dit zich verder ontwikkelen. Deels vanuit de verzekeringswereld, maar ook vanuit de Chinese en de Arabische wereld. Er zal een concurrentiestrijd zijn om de spaarders aan zich te binden.
  De banken blijven onder streng toezicht staan. De eisen wat betreft salarissen voor hoge functies en het uitkeren van bonussen zullen in 2012 verder worden aangescherpt en kritisch gevolgd.

  Renteaftrek en sparen, wisselende rente
  De renteaftrek voor hypotheken ligt vele malen onder vuur, doch deze blijft aftrekbaar. Behoudens een aanpassing voor de hogere inkomens, welke een maximum qua aftrek krijgen.
  Werd de rente van kredieten in 2011 bewust laag gehouden en ging de spaarrente juist omhoog, in 2012 wordt het als volgt: De rente van hypotheken en leningen ondergaan een lichte stijging in het eerste halfjaar van 2012 om vervolgens later in het jaar weer te dalen. De spaarrente zal stijgen en daarna stabiel blijven.

  Energie, nieuwe gasbel in midden Nederland
  De prijs van aardolie stijgt verder. Elektrische voertuigen winnen meer terrein in 2012. Ook worden alternatieve energievormen steeds meer gemeengoed. Er worden concrete stappen ondernomen om de kolenmijnen te heropenen.
  Er wordt een nieuwe gasbel ontdekt in midden Nederland. De grote windmolen parken krijgen in 2012 hierdoor geen ondersteuning om deze te kunnen verwezenlijken.
  Het verzet tegen de kerncentrale in Borssele wordt even heel hevig, maar dit leidt niet tot sluiting.

  Winkels en webshops, grote concurrentieslag
  Er komt een groot gevecht om de klant. Er zal in 2012 een prijzenslag plaatsvinden zoals we nog nooit hebben gekend. Zowel bij de groot winkelbedrijven als bij de webshops. Niet verstandig, want het lijkt ten goede te komen aan de klant, maar op een gegeven moment zullen er daardoor meer ontslagen vallen. Dus uiteindelijk schiet niemand wat op met deze moordende concurrentieslag.
  Door de vele webshops die er ontstaan, ook vanuit de groot winkelbedrijven, wordt de spoeling erg dun. Het enige voordeel voor de klant is dat er steeds meer service wordt verleend. De klant is weer Koning.

  Faillissementen en ontslagen
  In het eerste halfjaar van 2012 zal de stroom van faillissementen, die in 2011 op gang is gebracht, nog doorgaan. Om vervolgens in het tweede halfjaar tot staan te komen. Door de vele ontslagen komen er steeds meer ZZP’ers bij.

  Gezondheid
  Wat in 2011 in gang is gezet, zal de komende jaren gemeengoed worden. Namelijk dat gezonde voeding en leefwijze steeds meer terrein winnen. Roken, alcohol, voeding met additieven gaat men als verwerpelijk beschouwen. Doordat de mens gevoeliger is, is het contact met het eigen lichaam versterkt en ervaart men de nadelige gevolgen van ongezond leven eerder en sterker.

  Puur natuur wordt steeds meer algemeen goed
  Op elk gebied wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met puur natuur. Dit is in de kledingindustrie, schoonheidsmiddelen, schoonmaakmiddelen, grondstoffen bij woningverbetering of onderhoud. Kortom bij alle gebruiksmiddelen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden dat het van pure stoffen wordt gemaakt.

  Alles zelf maken en zelf doen.
  In 2011 voorspelde ik dat men weer zou gaan breien en zelf dingen maken. Je zag in de herfst van 2011 dat zelf gebreide truien en andere kleding zelfs dé mode werden. Gebreide kerstboomballen werden een hype. Maakte je het niet zelf, dan kocht je het alsof het zelf gemaakt was in de winkel. In 2012 wordt dit nog verder uitgebreid naar: speelgoed, het zelf maken van woning accessoires en andere praktische dingen waar geen elektronica in zit. Ook hier zet de trend naar kwaliteit zich voort.

  Voeding, alcohol en biologisch
  Fabrikanten ontkomen er niet aan om verder te gaan met het ontwikkelen van nieuwe onbewerkte, gezonde producten. Ze gebruiken steeds minder suiker of kunstmatige stoffen in hun producten. In reclames worden producten aangeprezen waar dit niet meer in zit. Of dat ook werkelijk zo is, wordt van diverse kanten kritisch gevolgd.
  De oerdis, gezonde en biologische voeding worden heel gewoon. Terug naar vroeger, zelf bakken en koken.
  Klachten over de gevolgen van aspartaam en andere schadelijke additieven krijgen gehoor, maar het zal nog tot 2014/15 duren voordat het gebruik hiervan wordt verboden.
  Er komen campagnes om het drinken van alcohol tegen te gaan. Naar alcoholvrij bier of wijn zal, ook in bars en restaurants, steeds meer vraag zijn.

  Volkstuintjes
  Of het nu komt doordat men minder geld heeft of meer tijd vanwege de vele ontslagen, volkstuintjes worden helemaal in. De vraag om zelf groenten, bloemen en fruit te verbouwen is groot in 2012. Zo groot dat er een wachtlijst ontstaat. Boeren ontdekken deze markt en maken zo een gedeelte van hun land op een andere wijze rendabel.

  Zorgcentra
  Preventieve gezondheidszorg wint steeds meer terrein. Deels wordt door de mensen zelf betaald en door de verzekeringsmaatschappijen.
  Ziekenhuizen zullen fuseren, waardoor een aantal ziekenhuizen zullen verdwijnen. Kleine huisartsenpraktijken gaan zich samenvoegen tot een grote praktijk. Huisartsenposten veranderen steeds meer in Zorgcentra, waarin de diverse disciplines – zoals fysiotherapie, diëtiste, acupunctuur, wijkzorg, e.d. – ondergebracht zijn.

  Verkiezingen in 2012
  De tegenstellingen bij de regeringspartijen nemen zulke vormen aan, dat men niet meer met elkaar verder wil gaan. In de tweede helft van 2012 zijn er nieuwe verkiezingen.
  De VVD, PVV en SP blijven stabiel. CDA en PvdA komen in noodweer. Een nieuwe partij behaalt bij de verkiezingen twee zetels. Mark Rutte wordt weer de nieuwe minister-president.

  Koningshuis
  Over het Koningshuis wordt steeds meer geschreven en gezegd. Het gaat gebukt onder felle kritiek. Men eist zelfs het aftreden van Koningin Beatrix en men heeft voor Willem Alexander uitsluitend een onbeduidende rol voor ogen.
  Koningin Beatrix weet van geen wijken. Doordat de verkiezingen op een gegeven ogenblik alle aandacht opeisen, wordt het weer rustig rondom het Koningshuis. In 2013 doet Koningin Beatrix afstand van de troon en neemt Willem Alexander het van haar over.

  Rampen in Nederland
  We zien het nu al (december 2011): veel en vaak grote verkeersongelukken, gebouwen die om onverklaarbare redenen instorten, te weinig water in de rivieren.
  In 2012 zullen deze rampen herhaaldelijk voorkomen. De scheepvaart zal zelfs op een gegeven moment stil liggen, omdat er niet genoeg water in de Rijn en daardoor in andere rivieren is.

  Rampen en Oorlog in de wereld
  Ook in de rest van de wereld zullen er zich regelmatig (natuur)rampen voor doen. Geen bijzondere voorspelling, omdat deze elk jaar ergens in de wereld gebeuren.
  Ik voorzie echter dat 2012 gekenmerkt wordt door oorlog. Oorlog tussen Israël en Palestina. Oorlog in Iran, waar de VS zich net zo zal gedragen als in Libië. Geen goede zaak, want het veroorzaakt ook oorlog in de omringende landen. In elk werelddeel, behalve in Europa, broeit het en ontstaat er eerst opstand en daarna oorlog. Het geweld eist vele slachtoffers. Mijn voorspellingen komen elk jaar voor 90% uit. Ik hoop dat dit de 10% is die ik verkeerd zie, want de gruwelijke gewelddadigheden zijn hemel schreiend.

  Goede doelen
  De Stichtingen met een goed doel worden in 2012 zeer kritisch bekeken en beoordeeld. Er komt de eis dat de overhead kosten niet meer mogen bedragen dan een redelijk percentage. Voldoet men niet aan de aangescherpte eisen, dan wordt de subsidie sterk verminderd of zelfs stopgezet.

  Het Geloof
  Door de vernieuwingen binnen de traditionele kerken en de groeiende hang naar samen te zijn, krijgen traditionele geloven steeds meer aanhang. Ook omdat er steeds meer oecumenische diensten worden gehouden. Dit alles zorgt er voor dat de kerken eind 2012 en in 2013 weer volstromen.

  Paus Benedictus is de drijfveer achter de vernieuwingen binnen de Katholieke Kerk. Helaas wordt hij ernstig ziek, zo ziek dat er in 2013 een nieuwe Paus wordt aangesteld.

  Conclusie: Voor echte spectaculaire veranderingen en ontdekkingen moeten we wachten tot eind 2013 en vooral in 2014. Zoals het concrete bewijs dat er leven is op een andere planeet en mogelijk meer planeten.
  2012 zal evenwichtiger zijn dan voorgaande jaren. Men raakt gewend aan dat we nu eenmaal met minder moeten doen. Het is af en toe passen en meten, maar we komen er uit. Dit jaar én volgende jaren worden een combinatie van wat in de jaren zestig, zeventig en tachtig speelde.

  Het teruggrijpen is geen teruggang, maar juist de vooruitgang naar een nieuwe samenleving. Op vernieuwde wijze wordt verder ontwikkeld wat ongeveer vijftig geleden in gang werd gezet. Men is er door de economische crisis, het anders gaan denken, nu pas aan toe om de flower-power-tijd om te zetten in zorg voor elkaar.

  Mijn advies voor 2012: De hand van God is in Nederland duidelijk merkbaar. Vertrouw op je innerlijke stem, op je creatieve geest en dat het leven nimmer bedoeld is om een lijdensweg te zijn. Kijk naar wat je hebt, in plaats van wat je ontbreekt en je zult weten hoe verder te gaan.

    /   Reply  / 
  1. Brit

   Zo, dat is een hoop informatie! Mag ik vragen hoe je hieraan komt? Ben je een medium? Groetjes, brit

     /   Reply  / 
   1. Daisha

    Hoi Brit,

    Ja het is inderdaad veel informatie, en zonder opmaak is het een beetje lastig te lezen. Vanaf kinds af aan ben ik helderziend. Eerst wilde ik er niets mee doen, omdat ik vooral de heftige dingen voorzag, zoals oongelukken, overlijdens etc.

    Ik heb tot mijn 35e daarom eerst carrière gemaakt in de verzekeringswereld en als Belastingconsulent. Lekker ver van al dat spirituele. Maar door een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven besefte ik dat mijn gave niet op slot kan. Nu gebruik ik mijn helderziende gaven om mensen te helpen. En de zakelijke ervaring in de verzekeringswereld en op belastinggebied kan ik vaak nog goed gebruiken in mijn consulten, en voorspellingen. Dus ook dat had achteraf een nut.

    Liefs,
    Daisha

      /   Reply  / 
 2. Lea Manders, astrologe

  2012, het begin van De Grote Transformatie

  Het wordt voor iedereen steeds duidelijker: al onze zekerheden gaan ‘op de schop’. Vanaf 2008 toen Pluto Steenbok in kwam lopen (en daar tot 2025 staat) begon de systeemtest. Steenbok als teken van structuren, wetten, economie en grenzen wordt stevig door Pluto onder handen genomen. Het gaat erom dat de fundamenten getest worden, waarop onze samenleving is gegrondvest. En dat is ook individueel zo: wat is jouw basis en hoe degelijk is deze? Hoezeer zijn we niet afhankelijk van de structuren van de samenleving waarin we leven? En is individualiteit (deels) niet slechts een mooie illusie? Want als het ene dominosteentje om valt, dan volgt het volgende. Net zo lang tot het ook bij jou voor de deur aan het gebeuren is…. Of is het proces ‘bij toeval’ dan net gestopt?
  Het is interessant dat Pluto, als grote onthuller ook steeds meer zichtbaar maakt hoe de wereld ‘echt’ in elkaar steekt. Geheime onderhandelingen worden gehackt en het is maar de vraag of overheden daarom ooit nog in staat kunnen zijn de controle uit te oefenen die zij wensen. Pluto maakt het onafwendbaar dat werkelijke integriteit het enige is dat nog gaat werken, want alles komt steeds sneller boven water.
  In 2012 gaat duidelijk worden wat de gevolgen van de bezuinigen gaan zijn. Het is duidelijk dat het vooral mensen met een uitkering of met heel laag loon zijn die de grootste klappen zullen krijgen. Extra voorzieningen voor deze groepen verdwijnen, zoals PGBbudgetten, huurtoeslagen enzovoorts. We worden teruggeworpen op onszelf en op elkaar. Onze sociale netwerken gaan een steeds belangrijker rol vervullen. Ruilen en elkaar diensten verlenen gaat steeds meer de plaats innemen van geld. We keren terug tot datgene wat werkelijke waarde heeft: onze medemens en de menselijkheid.

  De revolutie is ontwaakt!

  Vanaf februari 2011 kwam de revolutionaire Uranus de krachtige en ondernemende Ram binnen. De revolutie is ontwaakt! Na jaren van aanvaarding door volkeren van datgene wat heersers bepaalden, is een nieuw elan ontstaan. De vuurtjes laaien steeds steviger op en dreigen tussen 2012 en 2015 zich steeds meer onbeheersbaar te manifesteren. Uranus en Pluto vormen tussen mei en oktober 2012 maanden lang een groot spanningsveld met elkaar. En spanningsveld dat zich tot en met 2015 blijft manifesteren. Een spanningsveld tussen krachten die structuur willen en krachten die revolutie en vernieuwing zoeken. Het wordt een spannende strijd, maar het is de vraag of er wel overwinnaars kunnen zijn…. Maar kennelijk hebben we deze crisis nodig om de moed tot verandering op te brengen. Want veranderen kost moed als we in onze zekerheden bedreigd lijken te worden. De standen van nu hebben veel overeenkomsten met die van de dertigerjaren crisis in de vorige eeuw. We weten waarop dat uitliep. Gaan we het nu anders doen?
  In elk geval lijkt de vernieuwende en ophitsende Uranusstand het meeste de boventoon te gaan voeren. Voordeel hiervan is dat steeds meer mensen de moed hebben zich te verzetten tegen dat wat ze als onrecht ervaren. Nadeel is dat radicale en harde krachten hun stem steeds sterker gehoord en gesteund weten. De standen zijn explosief, waardoor mensen ook explosief reageren.

  Spiritualiteit: de kracht van inspiratie in rumoerige tijden

  Het begint al steeds meer zichtbaar te worden: de steeds grotere ontwaking van een spiritueel bewustzijn nu planeet Neptunus vorig jaar Vissen is binnengelopen. Er is een steeds grotere wens om ons open te stellen voor onze intuïtie en innerlijk weten. We zien de beperkingen van de rationele analyse steeds meer. We zijn de rationele verhalen en argumenten beu, die toch steeds weer flexibel meegedraaid kunnen worden met de gewenste uitkomsten. We verlangen steeds meer naar eenheid, eenvoud en zuiverheid. En we hebben steeds meer de kans om dit in het eigen leven tot uiting te brengen. Maar zoals altijd zijn er ook valkuilen. We kunnen ook gaan geloven in dromen en illusies. Juist als het gaat over spiritualiteit kunnen we vervallen in vaagheden en wensdromen. Gaat 2012 ons verlichting brengen? Of zullen we teleurgesteld of opgelucht merken dat de interpretatie van de Maya-kalender een illusie was?

  Het duister in onszelf onder ogen zien

  Saturnus loopt het grootste deel van het jaar nog in Weegschaal en zo langzamerhand zijn al onze nauwe relaties ‘uitgetest’. De goede relaties blijven, anderen verdwijnen. Vraagstukken rondom oorlog en vrede kunnen nu in een beslissende fase komen. En wat willen we met de rechterlijke macht die in de ogen van velen niet meer functioneert zoals we willen? De antwoorden op dit soort vragen kunnen we het beste vinden nadat Saturnus de diepe duisternis van Schorpioen binnen is gegaan vanaf 5 oktober. Oplossingen vanuit het hoofd, hoe logisch en redelijk ze ook zijn, blijken niet voldoende te werken. Problemen op kleine en grote schaal komen vaak vanuit ‘de onderbuik’: vanuit gevoelens van angst en onbehagen. Pas als we, individueel en collectief, deze diepe gevoelsgronden onder ogen zien en vervolgens weten te helen kan een wezenlijke wereldwijde positieve transformatie werkelijk zijn beslag krijgen! Maar er zijn vele voetangels en klemmen!

  Nederland in 2012

  De Nederlandse staatshoroscoop, de kroning van Willem 1 op 16 maart 1815 om 10.30 uur te Den Haag, laat twee belangrijke zaken zien. Er wordt weinig waarde gehecht door de bepalende machten aan contact met ‘het volk’ en men richt zich enorm naar sterke partners van buiten de landsgrenzen. Onderlaag en bovenlaag zijn niet werkelijk met elkaar verbonden. Sterker nog: zij zijn vrijwel onzichtbaar voor elkaar. Gelukkig wordt dit enigszins overbrugd door een gezamenlijke wens ‘een sociaal en vrij land te zijn’. Er is echter weinig kritisch vermogen aanwezig om dat te toetsen. Onvrede kruipt geregeld omhoog, maar men heeft weinig handvatten om dit handen en voeten te geven. Het blijft vaak ergens hangen en door verhullingen vanuit overheden is het houvast lastig te vinden. De opdracht voor ons land is: het definiëren van de eigen identiteit door de mensen zelf en het gaan leven zoals we dat zelf willen. We moeten ons hierbij niet meer laten bepalen door spelregels van anderen, maar een juist evenwicht vinden tussen het ik en het jij. Hierbij is en blijft de wens aanwezig om de zorgen voor elkaar en ons hard te maken voor goede doelen, waar ook ter wereld.

  Interessant is dat er momenteel een anti-Europa beweging gaande is, vooral vertegenwoordigd door SP en PVV, twee uiteinden van het politieke spectrum. Dit lijkt zich in 2012 toe te gaan spitsen en ons steeds sterker ervan bewust te maken dat we maar een klein landje zijn, nogal overgeleverd aan de grote krachten buiten ons. Dat kan, met name van februari tot juni en in december, veel helderheid geven en een stimulans zijn om juist onze eigenheid te willen ontdekken. De economische situatie heeft alles met deze beweging te maken: men tracht steeds meer toe te werken naar een Europese regering.
  Deze crisis leidt waarschijnlijk tot een stevige herstructurering van de rechterlijke macht, onderwijs, cultuur- en amusementssector. De politiek zal opstandig en heftig blijven en afbreukrisico’s blijven zich continu voordoen.
  Al met al lijken de gevolgen van de crisis voor Nederland nog mee te vallen en blijken er steeds weer allerlei mogelijkheden en ‘potjes’ te zijn waaruit geput kan worden in geval van nood. Wij zijn een land met veel verborgen financiën, wat zo maar ook eens een voordeel kan blijken te zijn.
  Het thema ‘spiritualiteit’ lijkt steeds onafwendbaarder ons land te beïnvloeden. De aandacht hiervoor neemt toe, evenals voor het onderwerp ‘gezondheid’. De doorgaande onthullingen over politiek en wetenschap maken dat mensen steeds meer hun eigen koers gaan kiezen. Dat geeft nieuwe kansen voor het ‘spirituele en alternatieve veld’.

  UITWERKING VAN DE PLANEETSTANDEN OP INDIVIDUEEL NIVEAU

  Pluto en Uranus zijn dit jaar de belangrijkste spelers in het spel. Vooral diegenen die geboren zijn tussen ongeveer 25 en 3 zullen het meeste merken van deze planeten. Voor de anderen gelden deze invloeden ook, maar niet zo intensief. Bijgaand vindt je kansen, uitdagingen en belemmeringen per sterrenbeeld.

  RAM
  UITDAGINGEN’
  Jij zit ‘middenin het oog van de orkaan’. Veel in je leven verandert, of je het nu wilt of niet. Uranus in jouw teken zet je aan tot het pakken van jouw vrijheid en dat heeft toch ook geregeld zijn consequenties. Relaties kunnen instabieler worden als je helemaal voor jezelf kiest. Dan is het de kunst om de balans in jezelf te scheppen, zodat je minder ups en downs ervaart. Als je in je eigen centrum blijft, dan raast de storm eerder voorbij. Spiritualiteit kan een grotere rol gaan spelen. Je beleeft steeds minder met je hoofd, maar laat via je gevoel de innerlijke poorten open gaan.
  KANSEN
  Er is een strijd gaande tussen ‘ik en jij’, tussen eigen zin doen en concessies maken. Je kunt steeds verder polariseren, maar beter is het om je af te vragen wat er echt toe doet en of je niet te veel aangedreven wordt door je eigen lusten, (on)genoegens en egodriften. Steeds lijkt het alsof men je probeert te ketenen en jij rukt je radicaal los. Zie dit soort situaties als een spiegel.
  BELEMMERINGEN
  Soms ben je te zeer geneigd tot radicale en ondoordachte reacties, zeker in 2012. Dan kan je achteraf spijt hebben, van datgene wat je handelen vernietigde. Zorg er liever voor dat het net zo ver komt,. Dus tel steeds tot tien als je iets moet beslissen, zodat je zeker weet het goede te doen.

  STIER
  UITDAGINGEN
  De eerste maanden sta je rustig en krachtig in het leven. Daardoor zijn je relaties vrij stabiel. Het kan echter vanaf juni maar zo zijn dat jij of de ander merkt dat er onvrede opborrelt. En deze kan ontaarden in een strijd, die stevig gestreden wordt. Het valt niet mee dat je minder onder controle hebt dan je zou willen. Wat dat betreft is 2012 een jaar van veranderingsprocessen, die je druk bezig zullen houden. Het begrijpen van jezelf en je innerlijke processen wordt een stuk gemakkelijker. Dat betekent niet dat je het leven zelf gemakkelijker gaat vinden, want echte waarheden zijn niet altijd comfortabel
  KANSEN
  Je hebt de neiging je veiligheden zodanig vast te timmeren dat je zelf ook geen ademruimte meer hebt. Het zijn vooral je meningen en overtuigingen die in 2012 gaan veranderen. Overtuigingen waar jij aan vasthield blijken oud, overleefd of onwaar. Het is tijd voor een opruiming in jouw mentale zonderkast.
  BELEMMERINGEN
  Je hebt graag een stukje gemak in het leven en je wilt gewoon genieten zonder gezeur. Dit comfort vermindert in 2012. Hoewel…. Jij hebt weinig te klagen in verhouding tot vele anderen, dus doe dat dan ook niet .

  TWEELINGEN
  UITDAGINGEN
  Je geniet eigenlijk wel van de bewegingen die je om je heen ziet en je golft ook heel gemakkelijk mee. En zeker als geluksplaneet Jupiter in juni jouw teken binnenkomt, dan is er bij jou het volle vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Toch kan Neptunus, die Vissen binnenkomt vooral de vroege Tweelingen nogal verrassen. Wat zijn nu eigenlijk jouw eigen doelstellingen? Je tast geregeld in het duister, al maak jij je daar toch ook weer niet erg druk over. Je spiritualiteit kan een stevige impuls krijgen, als jij je daarvoor op gevoelsniveau open stelt en het drukke denken meer loslaat.
  KANSEN
  Er kunnen buitengewoon aantrekkelijke personen je pad kruisen. Voor de gebonden Tweelingen kunnen die verleidingen soms ook lastig zijn. Roze wolken drijven niet altijd zo maar voorbij. Vooral in juni kan Cupido zijn werk intensief verrichten.
  BELEMMERINGEN
  Als Tweelingen heb jij voor elk probleem wel tien oplossingen. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar toch zorgt het er ook voor dat je soms wat te veel opportunistisch bezig gaat. Iets dergelijks kan men als verwijt op je bordje leggen. Ga de uitdaging aan om eens dwars dóór de muur te gaan in plaats van slim te gaan onderhandelen met jezelf en het probleem te ontwijken.

  KREEFT
  UITDAGINGEN
  Op belangrijke punten in je leven kan een stevige transformatie plaats vinden. Er wordt een deur tot vernieuwing open gewrikt. Dat is spannend, interessant en soms ook pijnlijk. Rond 24 juni en 19 augustus stormt het stevig. Een goed moment om zaken op een rijtje te zetten. Rond 5 oktober heb je weer meer het roer in handen. Misschien zijn sommige relaties of contacten in de huidige vorm niet meer handhaafbaar. In bepaalde gevallen kan dit vrij explosief verlopen, maar soms is iets dergelijks noodzakelijk om een eind te maken aan een langdurig en zinloos geworden patroon
  KANSEN
  Nu Neptunus definitief voor jaren in Vissen loopt, ga jij volop meevoelen in de subtiele energie die deze planeet met zich meedraagt. Als je bepaalde intuïtieve of paranormale vermogens hebt, dan kunnen deze zich steeds beter ontplooien. Hierdoor groei je en je sensitiviteit neemt met sprongen toe..
  BELEMMERINGEN
  Veranderen vraagt moed en die moed moet je echt uit je diepste innerlijk oplepelen. Je bent vaker iemand die uitstelt dan aanpakt. Maar daar is het de tijd niet naar. Probeer steeds de nieuwigheden te zien als nieuwe mogelijkheden om met de juiste spirit in het leven te staan en vertrouwen te kunnen hebben.

  LEEUW
  UITDAGINGEN
  Je komt tot steeds meer tot de ontdekking dat ideaal en werkelijkheid ver uit elkaar liggen en je merkt dat dit innerlijk steeds meer wringt. 2012 is een jaar van verandering, dus het is helder dat de kaarten opnieuw geschud moeten worden. Het kan maar zo zijn dat je stevige beslissingen neemt om meer je hart te kunnen volgen. Eind juni en rond 19 september worden belangrijke knopen doorgehakt. Misschien stop je plots met je baan om je ideaal te verwezenlijken. Dat is spannend maar ook bevredigend.
  KANSEN
  Al langer ben je bezig met de wens naar meer vrijheid. Maar je bent ook iemand met een sterk eergevoel en je houdt vast van een beetje luxe. De veranderingen in de wereld helpen je om te gaan voor je ideaal. Misschien eindelijk die lange reis maken? Je hakt met steedsm meer vaart de knopen door.
  BELEMMERINGEN
  Als Leeuw ben je een wilskrachtige persoon, maar toch laat jij je af en toe van je pad af verleiden. Je merkt al langer dat je daar een punt achter wilt zetten en dat doe je dan ook. Misschien gaat dit soms op een wel erg stevige wijze en dat kan betekenen dat je dat ook als een boemerang op je bordje terug krijgt.

  MAAGD
  UITDAGINGEN
  In dit dynamische jaar weet jij aardig het stuur in eigen handen te houden. In zo’n geval is het de uitdaging om meer te laten zien van wat je zelf vindt en wilt. Vaak houdt je dat voor je uit bescheidenheid of omdat je liever geen conflict aangaat. Jij wilt ‘netjes blijven’, maar het is de vraag of dat gaat lukken in deze spannende tijden, vooral eind juni en half september. Van nature ben je meer afgestemd op de ratio dan op je gevoel. Je merkt echter steeds meer de beperking daarvan.
  KANSEN
  Steeds meer komen jouw zachte kanten naar voren en durf je meer te vertrouwen op je gevoel. Misschien wordt je verrast door het opkomen van die sterkere intuïtieve gevoeligheid, die het een beetje over neemt van jouw drukke hersens. Wel lekker om het hoofd meer rust te geven…..
  BELEMMERINGEN
  Je vindt het niet eenvoudig om ‘gezond egoïstisch’ te zijn. Hierdoor pot je vaak van alles op en dat kan dit jaar stevig imploderen. Dat is niet zo gezond en kan stress en hoofdpijn veroorzaken. Probeer spanningen eerder te uiten en, beter nog, te voorkomen.

  WEEGSCHAAL
  UITDAGINGEN
  Op een aantal vlakken zullen zich stevige koerswijzigingen voor gaan doen. Er is al veel aan de hand geweest in de afgelopen jaren en je wenst rust. Maar de kosmische tijden hebben kennelijk wat anders met je voor. In elk geval gaat op 5 oktober Saturnus jouw teken uit, dus je hebt een goede klus met jezelf nu aardig afgerond. Maar dat laatste staartje is nog wel even spannend. Confrontaties kunnen je binnen jouw netwerken het leven flink zuur maken en je probeert met veel moeite overal tussendoor te laveren. Wordt het niet eens tijd om zelf een knoop door te hakken in plaats van het te laten afhangen van anderen?
  KANSEN
  Je merkt dat de tijdgeest vraagt om duidelijkheid en die duidelijkheid wil je ook geven. Dat betekent wel dat niet iedereen even blij zal zijn met jouw acties of woorden. Relaties die niet meer werken kunnen op[eens knallen. Dat is confronterend, maar het ruimt ook op[.
  BELEMMERINGEN
  Jij spaart bij voorkeur de kool en de geit en je wilt niemand tekort doen. Je hebt een diepe wens naar evenwicht en rechtvaardigheid, maar besef dat dit een menselijke keuze is en niet vanzelfsprekend kan zijn. Durf je eens te laten meeslepen door je gevoel, want dat borrelt en bruist dit jaar.

  SCHORPIOEN
  UITDAGINGEN
  Rond maart worden er op relatiegebied mooie stappen gemaakt en knopen doorgehakt. Net als 2011 is vooral het tweede deel van dit jaar een jaar van oncontroleerbare veranderingen, die jou losbreken uit je comfort zone. Dat is vaak niet zo gemakkelijk voor je te verteren. In je houding is stress op te merken. Je kunt niet rustig blijven zitten en ook kan je slaap aangetast worden door die atmosfeer van transformatie. Het werkt het best als je mee stroomt met het leven, zodat je de stress niet te veel op laten lopen. Je gezondheid reageert momenteel ook sterk op stress.
  KANSEN
  Dit jaar daagt uit tot verandering, misschien door een nieuwe baan of activiteit, maar eventueel ook door een gezondheidskwestie. Het gaat erom dat je echte vernieuwing een kans geeft, al betekent dit dat je overnieuw zou moeten beginnen.
  BELEMMERINGEN
  Door jouw neiging om veel te willen controleren, zet jij jezelf vaak vast. Dat geeft soms een negatieve grondhouding ten aanzien van het leven. Je leeft misschien in een keurslijf van onzekerheden, waardoor deze periode je gaat uitdagen om dat keurslijf af te doen. Laat je niet belemmeren door allerlei beren op de weg.

  BOOGSCHUTTER
  UITDAGINGEN
  Drukke tijden breken aan en dat bevalt je wel en niet. Je houdt van dynamiek, maar ook is er weer dat jou zo bekende risico op versplintering. Het is aan jezelf om dit in de hand te houden. In persoonlijke relaties kunnen verleidingen zich voor doen. Vooral rond 25 juni kan je bevangen raken door intense gevoelens, wensen en dromen. En als je huidige relatie niet meer voldoet, dan maakt het je gevoelig voor anderen. De wereld is groot en dat trekt je aan. Je wilt vooral ruimte om alles en iedereen te (her)ontdekken. Je accepteert geen beperkingen en claimgedrag.
  KANSEN
  Als je niet hebt kunnen leven naar wie je werkelijk bent, dan ga je daar last van krijgen. Je staat echter zodanig sterk in je schoenen dat jij er nu helemaal voor gaat: voor dat wat je écht wilt. Zorg dat je geen vaste contracten of nieuwe beperkende banden aan gaat.
  BELEMMERINGEN
  Je bent een mens met visie, maar die visie kan je ook gebonden doen voelen. Je bent er zo langzamerhand aan toe om een aantal oude denkbeelden overboord te gooien. Vooral een aantal ideaalbeelden zijn aan stevige vervanging toe. Overboord gooien dus! En vraag je af of het willen overtuigen van anderen in essentie voort komt uit het willen overtuigen van jezelf.

  STEENBOK
  UITDAGINGEN
  Het beroemde jaar 2012 zorgt bij jou voor doorbraken. Rond 13 maart is dat een prettige doorbraak. Maar ja, als Steenbok hou je daar misschien sowieso niet zo van. Je bouwt namelijk zorgvuldig en gecontroleerd alles op. Het is echter van belang je voor te bereiden op grote veranderingen in 2012. Voor jou komen de wereldwijde bewegingen ook je privéleven binnen. Het kan maar zo zijn dat er van alles op zijn koop komt te staan. Vooral de weken rondom 24 juni en 19 september zijn energetisch zeer actief. Maak wel gebruik van kansen op je werk. Daar kan je veel interessante projecten aan gaan zwengelen.
  KANSEN
  Als je nog vast zat in allerlei structuren en zelf opgelegde regels, dan worden deze nu doorbroken of overboord geworpen. Nadeel: onzekerheid en onverwachtse voorvallen en gebeurtenissen. Voordeel: een nieuwe kijk op jezelf en op je leven. Ga mee in die nieuwe stroom.
  BELEMMERINGEN
  Je bent vaak te bezorgd en denkt dat het niet goed gaat als jij het zelf niet onder controle hebt. Hierdoor ben je nooit echt vrij. Dit jaar pikt men het echter niet als je probeert te controleren. Mensen eisen nu eigen vrijheid en ruimte op. Doe dat dus zelf ook en haal verlicht adem!

  WATERMAN
  UITDAGINGEN
  Steeds sterker laat jij zien wie je bent en waar je achter staat. Je bent van nature best wel een beetje rebels en die karaktertrek manifesteert zich steeds krachtiger. Toch kan 2012 je hierin iets te leren hebben. Soms kan je rebelleren vanuit een achtergrond die niets te maken heeft met dat waar je voor op meent te moeten komen. Je kunt rebelleren vanuit een diepe inwendige frustratie en dat kan leiden tot lastige situaties in dit jaar, waarin je mogelijk je ongelijk moet gaan bekennen. Loop je innerlijke grenzen en innerlijk weten niet voorbij vanuit die frustratie.
  KANSEN
  Jouw geest is momenteel zo helder als glas en zo schep als een mes. Weet hoe je met dit soort krachten om moet springen. Als je dat op de goede manier doet dan kom je als waarheidszoeker helemaal tot je recht. Jij weet het en dat wordt duidelijk. Anderen waarderen je om je durf.
  BELEMMERINGEN
  Je houdt niet van grenzen en beperkingen, ook niet in fysiek opzicht. Hierdoor ga je wel geregeld over je eigen grenzen heen. Dit jaar is het zaak om ook je geestelijke gezondheid in de gaten te houden. Je kunt nogal doordraven en dat betekent stress. Zelf voor jou kunnen de veranderingen in 2012 te snel gaan!

  VISSEN
  UITDAGINGEN
  Jouw wezen is een heel toegankelijk wezen en daardoor zeer open voor paranormale zaken. Dit neemt alleen maar toe, maar dit is soms ook te veel, nu Neptunus in jouw teken staat. Je merkt wel dat je meer weerstand ervaart tegen diegenen die gebruik proberen te maken van jouw invoelingsvermogen en zachtaardigheid. Je bent nu zo ver dat je een stevige tegenwind laat horen en je kracht de ruimte geeft. Je merkt dat alleen maar lief zijn voor jou vaak niet positief uitwerkt. Het is belangrijk dat jij je ego goed leert kennen en een eerlijke plek geeft.
  KANSEN
  Je kunt meer dan je denkt en het wordt tijd om daar meer openheid en ruimte voor te creëren. Het wordt nu tijd om af te rekenen met belemmeringen uit het verleden. Misschien ben je ooit gepest, waardoor je zelfbeeld negatief beïnvloed werd. Doorzie dit soort patronen en wordt van binnen vrij!
  BELEMMERINGEN
  Laat je paranormaliteit ook niet je valkuil zijn! Kijk ervoor uit dat je niet die spons bent die alles van een ander opzuigt en er zelf aan onderdoor gaat. Juist nu die intuïtie zich nog versterkt is de valkuil dieper. Kies er bewust voor om te aarden en te gronden, zodat jij je eigen grenzen serieus neemt.

    /   Reply  / 
 3. Frenkie A. Oosterveen

  Beste allen,
  Mijn God houdt het in Diens blogs nog positief, maar de komende jaren zullen de blogs informatie bevatten over ingrijpende veranderingen op het gebied van de markteconomie, het aantal mensen op aarde, en het milieu,het wordt een flinke verandering voor ons allen, maar het moet.
  Groet van Frenkie 0osterveen

    /   Reply  / 
 4. brouwer

  ik heb al dagen geen goed gevoel na het skieongeval ik hoop en bid dat ik het niet bij het rechte eind heb

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>