Eigen YouTube voor God

Het gratis dagblad Metro meldt vandaag dat ook god het internet ontdekt heeft en zijn eigen filmpjes op het web te zien zijn. Dit kan op de website GodTube.com. Op de gelovige variant van YouTube kan men religieuze filmpjes uploaden, zolang het maar gaat over de god van het christelijke geloof. "Video's waarin Allah wordt vereerd, worden direct van de site verwijderd."

De website GodTube.com bevat inmiddels al honderden filmpjes. Volgens Metro wordt onder andere een filmpje aangeboden over een oude begraafplaats in Iran die door de taliban vernietigd wordt, geillustreerd door een serieuze verteller en trieste achtergrondmuziek.

"In andere filmpjes wordt de heilige drie-eenheid (Vader, Zoon en Heilige Geest) uitgelegd aan moslims of wordt verklaard waarom de banaan het bestaan van god bewijst," meldt Metro. "Deze laatste video is zeer omstreden en doet veel stof opwaaien op het forum van de site omdat zowel christenen als niet-christenen de argumenten zeer vergezocht vinden."

(Bron: Metro)

Lees ook:Paranormale beurzen minder in trek
Lees ook:Ook stichting Skepsis wil verbod op ‘paranormale tv-programma’s’
Lees ook:Voorkomen en genezen met frambozen
Lees ook:De Ramadan is begonnen
Lees ook:Moslims moeten zelf wat doen aan verkeerde beeldvorming over islam

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Eigen YouTube voor God

 1. Karla

  Dat er een christelijke youtube is, daar heb ik geen problemen mee, ze gaan hun eigen gang maar. Maar waarom dan weer meteen de melding dat filmpjes over de verering van Allah niet worden getolereerd? Alsof het de ‘duivel’ is. Allah betekent God en is dus dezelfde, waarom wordt dat nou zo vaak vergeten?!

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Hai Karla, ik snap wel waarom er op een christelijke download-site geen islamitische filmpjes worden toegestaan. Maar ik begrijp wel wat je bedoeld, mensen vergeten vaak dat Allah hetzelfde is als God.

    /   Reply  / 
 3. tineke been

  aan alle gelovige christenen…..lilith was de eerste vrouw van adam en was gelijk aan adam.dat is ook meteen de reden waarom adam klaagde bij god over haar.lilith leefde nog liever alleen dan zich te moeten onderwerpen aan een man als adam en sprak de naam van god uit.daarna is ze gedemoniseerd door de kerk.er worden bepaalde dingen niet aan de christenen verteld.ze zouden eens voor zichzelf kunnen gaan denken.

    /   Reply  / 
 4. Sara

  De bijbel wel ‘t meest onhygiënische boek.
  In welk huishouden is d’r voldoende kennis ivm hygiënne. En hoe andersmans handen dodelijk kunnen zijn. Daarom adviseer ik Centra Algemeen Welzijn Gender, holebi, trysexuals.

    /   Reply  / 
 5. Violala

  Dat mensen een eigen community willen, prima. Maar waarom dan gelijk discrimineren. God = god, toch? En en passant islam weigeren, maar wel promotie maken voor de eigen Christeljke god aan islamieten is wel hypocriet. Het riekt wel een beetje naar extremisme.

    /   Reply  / 
 6. Erik Versteeg

  Allah is ZEKER NIET hetzelfde als God.
  De koran zegt dat Allah geen vader is. Jezus is in de koran dus niet de zoon van God wat de Christenen dus wel geloven.
  Hieronder een citaat uit de koran:

  “Allah Ta’ala is door niemand geschapen. Allah Ta’ala is geen vader van wie dan ook. Hij heeft geen ouders, geen vrouw of kinderen en geen familie.”

  Dit zegt genoeg denk ik.
  Daarom kunne filpjes over Allah op een Christelijke site niet worden getollereerd.
  Hiermee zouden wij GOD verlochenen en daarmee ons zelf.

    /   Reply  / 
 7. Karla

  De betekenis van het woord Allah = God.

    /   Reply  / 
 8. Sara

  Wikipedia: Allah (Arabisch schrift: الله) is het Arabische woord voor God.
  Van Dale: Al·lah de; m de god vd islam
  .
  Niet alle goden zijn gelijk aan mekaar…
  - Oud-Egyptisch godsbegrip
  - Noords of Germaans godsbegrip
  - Esoterisch godsbegrip

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>