Ook stichting Skepsis wil verbod op ‘paranormale tv-programma’s’

Niet alleen de Socialistische Partij (SP) strijdt voor het verbod van 'paranormale televisieprogramma's', ook de stichting Skepsis wil dat omroepen dit soort programma's niet meer uitzenden. Dit meldt gratis dagblad Metro vandaag.

De stichting Skepsis, onderzoeker van pseudowetenschappelijke beweringen, vindt dat televisieprogramma's als AstroTV niet meer uitgezonden moeten worden, omdat de kijkers van deze programma's zouden worden misleid

"Jan Willem Nienhuys, secretaris van de stichting, vindtdat omroepen de kijker een slechte dienst bewijzen door programma's uit te zenden waarin paranormaal advies wordt aangeboden," laat Metro weten. Volgens de secretaris worden de bellers en kijkers opgescheet met onzin. "In wezen leveren omroepen op deze manier een ondeugdelijk product," vertelt hij aan het gratis dagblad.

In tegenstelling tot een eerder verschenen artikel in DAG over de strijd van de SP om het verbod van dit soort programma's, komt in het artikel in Metro de tegenpartij wel aan het woord. Een woordvoerder van SBS6 zegt dat de omroep de behoefte aan spiritueel advies wil bevredigen met het programma AstroTV. De woordvoerder vindt dat de kosten voor het bellen duidelijk in beeld staan en dat mensen zelf bepalen of zij gebruik makenvan de dienst of niet. "En waarom zou je mensen verbieden om advies te vragen?"

(Bron: Metro)

Lees ook:Geen AstroTV voor bezoekers Spiritualiteit-blog
Lees ook:Poll: Wat vind jij van programma’s als Astrotijd en AstroTV?
Lees ook:Paranormale beurs in café
Lees ook:SP komt met meldpunt tegen Astro TV
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2008

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ook stichting Skepsis wil verbod op ‘paranormale tv-programma’s’

 1. Layla

  Geef ook je mening in de poll aan de rechterkant op deze site!

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 2. q

  Weg ermee! Dat soort belspelletjes zijn net zo erg als al die sexlijnen waarmee je zogenaamd afspraakjes kan maken, terwijl in de kleine lettertjes een heel ander verhaal staat.

    /   Reply  / 
 3. ludo

  Hoeveel mensen worden hedne ten dage niet
  misleid door andere mensen die niet paranormaal begaafd zijn. Voor je er erg in
  hebt beliegen en bedreigen ze je waar je zelf bij staat en in het ergste geval wordt
  je door hun ook volledig financieel gepluimd. Het kaf van het koren scheiden is
  de enigste oplossing.

    /   Reply  / 
 4. elizabeth van den burg

  heel veel mensen worden misleid,door dat raad en giswerk,van zuchten en kreunen,alles staat al jaren op de site,je hoeft alleen alles te bestuderen,en er wat bij te vertellen, je kan er wel zwaar mee verdienen,die marchien bakker
  werkt nu in benidorm,aan de costa blanca, 5juni in golf clug don cayo in altea,aan de costa del sol is marchien ook stella maris paseo, en in torremolinos ,over zakkenvullen gesproken,ze gaat op karwei met raad en giswerk,iets wat onbekend is lossen ze niet op, eng geval.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>