Moslims moeten zelf wat doen aan verkeerde beeldvorming over islam

De islam heeft het in het Westen ‘zwaar te verduren’, en dat komt mede door de ‘verkeerde beeldvorming’ over deze godsdienst. Dit meldt webredacteur Fleuriëtte van de Velde op de website van Elsevier. De Egyptische president Hosni Mubarak vindt de moslims hieraan mede schuldig en vindt dat zij zelf meer moeten doen om het bestaande beeld over de islam te corrigeren.

De uitspraken van president Hosni Mubarak werden gedaan tijdens een live toespraak die te zien was op televisie. Mubarak maakt zich zorgen over het feit dat de moslimwereld in het westen fel wordt aangevallen. Daarbij wordt de islam verkeerd omschreven en wordt moslims regelmatig zwaar beledigd, zei Mubarak.

Volgens de president is het tijd voor "een nieuw religieus debat, opdat mensen de juiste dingen over hun religie leren, we de tolerantie promoten en extremistische ideeën uitroeien", meldt Elsevier.

(Bron: Elsevier)

Lees ook:‘Moslims dienen homoseksuelen met respect te behandelen’
Lees ook:Paus uit respect voor islam aan ambassadeurs
Lees ook:Duitsland: EU moet imams gaan trainen
Lees ook:16 december lezing ‘islam en democratie’
Lees ook:Ali B haalt rust en liefde uit bidden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>