Protest tegen chocolade-Jezus aan kruis genageld

Deze week had de Canadese kunstenaar Cosimo Cavallaro een zeer bijzondere expositie gepland. Van bijna honderd kilo melkchocolade heeft Cavallaro namelijk een levensecht beeld van Jezus gemaakt. De chocoladejezus moest aan het kruis worden genageld voor de paas-expositie, maar het mocht niet zo zijn.

Weer eens wat anders dan een chocolade-paashaas… Het chocoladebeeld van Jezus zou volgende week worden geexposeerd in Lab Gallery te New York. Echter, na protesten van katholieken heeft de organisatie afgelopen vrijdag besloten de tentoonstelling, die tot en met pasen zou lopen, niet door te laten gaan.

Een groep Amerikaanse rooms-katholieken had namelijk eerder vrijdag opgeroepen tot een boycot van het hotel dat aan de galerie verbonden is. Zij zien het kunstwerk als een klap in het gezicht voor christenen, zo kort voor Pasen.

De omstreden chocolade-Jezus uit 2005 is gemaakt van negentig kilo chocolade en kreeg als titel My Sweet Lord. Het beeld zou 485.460 calorieën tellen.

Wie teleurgesteld is dat de tentoonstelling niet doorgaat en toch wil zien hoe het beeld eruit ziet, kan een foto bekijken op de website van Cosimo Cavallaro.

(Bronnen: NRC Next en ANP)

Lees ook:Goede Vrijdag
Lees ook:Waar staat goede vrijdag voor?
Lees ook:Wat vieren we met Pasen?
Lees ook:Paus Benedictus pleit voor vrede Midden-Oosten
Lees ook:Glossy Jezus verschenen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Protest tegen chocolade-Jezus aan kruis genageld

 1. nobody

  mmmm, lekker!

    /   Reply  / 
 2. carina

  watte shit
  lekr voor mensen die chritelijk zijn
  gaan andere gelofen ofzo toch ook niet zomaar bespotten tsj

    /   Reply  / 
 3. Karla

  Ik vind een chocoladebeeld van jezus geen bespotting eerlijk gezegd.

    /   Reply  / 
 4. Layla

  ik eigenlijk ook niet, Karla. Ik maak zelf ook wel eens Godinnenkoekjes ofzo en die zie ik eerder als een soort van verering dan een belediging..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>