1 miljoen Nederlanders kiest voor alternatieve geneeswijzen

Circa 1 miljoen Nederlanders maakt gebruik van alternatieve geneeswijzen. Met name de acupuncturist is populair. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het is de eerste keer dat het CBS onderzocht heeft hoeveel Nederlanders naar alternatieve of complementaire therapeuten gaan. Tussen 2010 en 2012 blijkt dat ongeveer zes % van de Nederlandse bevolking te zijn. Het merendeel vrouwen, 30- tot 65-jarigen, hoger opgeleiden en aanvullend verzekerden.

alternatieve geneeswijzenAcupuncturist
25 % van de mensen ging naar een acupuncturist, 22% naar een homeopaat en 17% naar een chiropractor. Het minst populair waren gebedsgenezers, antroposofen en kruidengenezers.

Tevreden
De patiënten waren globaal genomen erg tevreden over hun alternatieve behandeling. Gemiddeld kreeg de alternatieve therapeut een rapportcijfer van 8,1. Ter vergelijking: de huisartsenpraktijk kreeg een 7,7 en de specialist een 7,8.

Bron: CBS

Lees ook:Meer Nederlanders naar alternatieve genezer
Lees ook:Alternatieve geneeskunde meer in trek bij hoger opgeleiden
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juni 2008
Lees ook:Driekwart Nederlanders vindt zichzelf mooi mens
Lees ook:De psychometrie-avond bij Triskal – een verslagje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>