Alternatieve geneeswijzen zijn duivels, volgens predikant

Volgens predikant R. Kranen uit Putten zullen steeds meer predikanten zich gaan bezig houden met het uitdrijven van demonen. Dit meldt dagblad de Stentor. Kranen heeft in zijn eigen gemeente een bevrijdingspastoraat ingesteld. Kerkgangers helpen mensen die last hebben van demonen.

 

Kranen vindt dat het in deze tijd meer dan ooit nodig is om mensen te waarschuwen voor occulte zaken. Waarom? "Spiritualiteit is in. Cursussen reiki, tarotkaarten leggen, bestsellers als de Da Vincicode, Harry Potter, heksen en druïden, zijn populairder dan ooit," zegt de predikant. Hij is hier bezorgd over, want achter al deze zaken zit volgens hem de duivel.

De predikant maakt zich bovendien grote zorgen, omdat ook steeds meer kerkleden hun heil zoeken bij alternatieve genezers. "Hypnotherapie, yoga, acupunctuur, mensen zien er het kwaad niet van in en gaan onwetend hun ondergang tegemoet," vertelt Kranen in de Stentor.

(Bron: de Stentor)

Lees ook:Predikant èn kunstenaar
Lees ook:Website Rent-a-priest
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van maart 2008
Lees ook:Exorcist Amorth: “yoga is des duivels”
Lees ook:Afgelopen weekend Spiritualiteitsbeurs in Emmeloord

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Alternatieve geneeswijzen zijn duivels, volgens predikant

  1. Karla

    Belachelijk! De duivel zit achter alternatieve geneeswijzen? Hij is zelf onwetend! Als mensen zich nou eens wat meer in dit soort dingen zouden verdiepen dan zouden ze het niet meteen afstempelen als duivels! Naja, waarschijnlijk is die predikant gewoon bang leden te verliezen, zo is het toch altijd geweest met dat duivel-verhaal? Gewoon een manier om mensen bang te maken..

      /   Reply  / 
  2. Frank Polling

    Het lastige van discussies over wat nu wel en wat nu niet duivels is, komt door het niet definiëren waar we het nu eigenlijk over hebben.
    Er zijn christenfundamentalisten die alleen gebedsgenezing accepteren en zelfs de reguliere geneeskunde duivels vinden. Dat is in ieder geval consequent. Anderen vinden de reguliere geneeskunde wel acceptabel en de rest duivels. Dat is óók wel weer te begrijpen: de reguliere geneeskunde is in feite ook net zo’n soort geloof al die van deze dominee. (Maar dan wel met antibiotica en nog een paar dingen waardoor mijn zoon nu nog leeft en niet dood is…)
    Als we het over het alternatieve wereldje hebben, vinden we eigenlijk het zelfde: alles wat het niet met ons eens is, is van de duivel. Ja ja.
    Eigenlijk zouden we ons moeten realiseren, dat er geen ALTERNATIEVE geneeswijzen bestaan. Want het alternatief van genezen is ziek blijven.
    Waar onze fundamentalistische vrienden echter wél gelijk in hebben, is dat we echt niet weten waar we ons vaak mee inlaten. Want al die ‘spirituele’ techniekjes die we hanteren, weten we eigenlijk wel zeker dat die voortvloeien uit het ‘licht’? Hoe weten we dat er geen krachten meespelen die je liever niet bij je in de buurt zou moeten hebben? Je kunt allerlei cursussen volgen voor heler zus en heler zo. Maar krijg je daar een diepe inwijding mee waardoor je dat beoordelen kunt? Ik heb nog nooit een kinesioloog meegemaakt, bv., die mij duidelijk kon maken wát er nu eigenlijk gemeten werd, hij zelf of de cliënt… En ook kan niemand me echt duidelijk maken wat de drijfveren zijn achter de gekozen technieken.
    Ik heb onder andere een nieuwetijdsboekhandel. Wie kan me duidelijk maken of al die boeken met technieken en techniekjes en al die fraaie channelingen en liefdevolle(?) boodschappen wel uit zo’n liefdevolle bron komen? (Ik ken een schrijfster van de mooiste en liefste channelingen die je je maar kunt voorstellen, maar dat is een uiterst onaangenaam mens, hatelijk en sarcastisch. Daar klopt iets niet, lijkt me)
    Of zouden al die boeken en ‘zweverigheden’er misschien voor bedoeld zijn om ons juist weg te houden van de bron. Dat zou pas duivels zijn. Van de tv weten we dat, maar van de newage beweging…
    Onze fundamentalistische vrienden kunnen ook nog wel eens gelijk hebben, maar dat is een erg ongemakkelijke gedachte.
    Zullen we maar kritisch blijven? Maar dan ook naar ons zelf toe…

    Frank

      /   Reply  / 
  3. Layla

    In eerste instantie wilde ik reageren op het berichtje van Karla, want ik vind het ookbelachelijk en kan heel boos worden op mensen die niet voor andere dingen openstaan en het dan maar gelijk slecht of zelfs duivels noemen, omdat het anders is en in strijd met hun geloofsovertuiging.
    Nu lees ik ook het bericht van Frank en ik moet zeggen dat dat wel heel mooi gezegd is allemaal. Mag ik het nu even met beide eens zijn?;)

    Groetjes,
    Layla

      /   Reply  / 
  4. helena klijkens

    gaan we terug naar de middeleeuwen ofzo ???? zometeen worden er weer heksen verbrand !! wat een boelschit is antibiotica beter misschien ???
    ik vind het erg jammer dat nog veel mensen denken dat achter wicca en hekserij de duivel zit de onwetendheid bij die mensen is vaak heel groot

      /   Reply  / 
  5. Karla

    Ja erg he, Helena, ik word er ook zo moe van als ik merk dat er nog steeds mensen zijn die zo denken.

      /   Reply  / 
  6. Ben Koot

    Misschien moeten we de kerk een beetje in het midden houden ( als ik deze woordspeling mag gebruiken) Het is waar dat er een hoop kaf zit onder het koren van de alternatieve genezers, hoewel ik dat gelukkig nog niet aan den lijve heb ondervonden. Een beetje kritische instelling is zeker geen overbodige luxe. Van de andere kant de allopatische geneeskunde heeft zeker ook niet overal het antwoord op.
    Voor wat betreft allerlei religieuze clupjes, hen zou ook een beetje terughoudenheid niet mistaan. Wij zijn toch allemaal zoekers op deze wereld . Deepak Chopra heeft ooit eens gezegd : “Ga met de mensen die de waarheid zoeken, maar mijdt hen die hen hebben gevonden”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>