Exorcist Amorth: “yoga is des duivels”

Exorcist Gabriele Amorth heeft tijdens de premiere van de film ‘The Rite’ laten weten dat yoga volgens hem een instrument van de duivel is. Het “is een vuige uitvinding van de duivel, bedoeld om bij beoefenaars sympathie voor het Hindoeïsme te kweken. En die religie biedt, zoals alle Oosterse geloven, valse beloftes over reïncarnatie.”, aldus de exorcist.

Niet alleen yoga is volgens Amorth des duivels, ook de hele reeks Harry Potter-boeken. Deze prijzen zwarte magie aan, volgens hem.

Gabriele Amorth is de exorcist van het Vaticaan. Hij heeft naar eigen zeggen bij meer dan 70.000 mensen innerlijke duivels uitgedreven. Tijdens een filmfestival in Italie, waar de Amerikaanse film ‘The Rite’ in premiere ging, nam hij van de gelegenheid gebruik om zijn mening te uiten. Overigens wel een goede film, bekijk hieronder de trailer:

(Bron: Express)

Is yoga en Harry Potter volgens jou ook des duivels?

Lees ook:Salma Hayek maakt animatiefilm van Kahlil Gibran’s “De Profeet”
Lees ook:Alternatieve geneeswijzen zijn duivels, volgens predikant
Lees ook:Spirituele films over de Himalaya
Lees ook:The Da Vinci Code ook in China van het doek
Lees ook:Aanklacht Mel Gibson vanwege Passion of the Christ

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Exorcist Amorth: “yoga is des duivels”

 1. Brit

  Haha, hoe verzinnen ze het? Hij kwam zeker werk te kort.. Tja, crisis hè? :)

    /   Reply  / 
 2. Ben Koot

  Klinklare onzin. Yoga is alleen maar een positieve manier om bij je zelf en je eigen goddelijkheid te komen, maar ja dan heb je figuren als Amorth ( gelukkig) niet meer nodig. De kerk is altijd als de dood geweest voor methodes die mensen dichter bij het hogere brengen zonder tussenkomst van de kerk. Zij zijn er dan ook vanuit hun optiek gezien terecht bang voor. In plaats van zaken als Yoga, Reiki, Shambhalla ed. te verketteren kunnen we beter het instituut kerk ter discussie stellen. Er zou heel wat minder oorlog en geweld in de wereld zijn als de kerken werden opgeheven. Wat Harry Potter betreft: Ik ben persoonlijk niet zo weg van de serrie. Vind b.v. Charmed stukken beter

    /   Reply  / 
  1. Kat

   Zo is het, Ben;)
   Alleen is Harry Potter een boeken-/filmreeks, geen serie;) Maar ik heb ook liever Charmed, hoor!

     /   Reply  / 
   1. Ben Koot

    Je hebt gelijk Kat, of het zou moeten zijn dat het een serie films is ha ha.

      /   Reply  / 
 3. christelijke yogi

  Het veroordelen naar beide kanten klopt niet !
  Naar mijn mening, ziezo komt er bij yoga geen duivel(word niet eens over gepraat) aan te pas en doet men het niet om te kunnen reincarneren maar voor alles wat ook maar met positiviteit heeft te maken b.v. om dichter bij jezelf te komen en meer in het hier en nu, je eigen GOD-in(jezelf) vinden dus je grote kracht bron. Je lijf soepel en fijn houden en jezelf vooral te voeden met gezond eten maar ook met gezonde gedachten van liefde voor jezelf en voor alles wat leeft.
  Dan zijn er gelukkig ook nog kerken met echt goed-gelovigen die goede werken doen en zichzelf ook voeden en preken met goede gezonde gedachten om de mensen weer meer van zichzelf te laten houden en te genieten van alles wat ze hebben en alles samen doen voor goede doelen en zichzelf niet als heilig verklaren maar laten weten dat er een grote liefdevolle levenskracht is die ons helpt als je jezelf met Hem verbind.
  Als meneer amorth nou eens goed zijn bijbel had gelezen dan wist ie wel dat hij niets moet veroordelen!!! en een yogi weet dat we alle zo verschillend denken en dat je ieder uniek mens in zijn waarde moet laten.
  ook harry potter is toch niet te vergelijken met charmed:))) het zijn 2 compleet verschillende verhalen, het enige wat overeen komt is dat er heksen aan meedoen.
  vind charmed persoonlijk ook leuker;)
  lieve groet van een christelijke yogi

    /   Reply  / 
 4. Maria

  Ik lig op mijn blog regelmatig in de clinch met christenen die hetzelfde zeggen.
  Ik vind het grote onzin.
  Yoga is rekken , strekken en het ontspant .
  Ook maakt het je bewuster bv van je manier van ademen, bewegen, je houding.

  Ik zeg altijd maar: “Onbekend maakt onbemind”.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>