Predikant èn kunstenaar

Deventer heeft een nieuwe studentenpredikant, die het anders aanpakt dan de gemiddelde predikant. Hij doet niet aan zware preken of vaste spreekuren, maar gebruikt film, muziek, poezie en andere vormen van kunst om in contact te komen met zijn studenten.

Saxion Hogescholen in Deventer heeft het een aantal jaren zonder studentenpastor hebben moeten doen, maar morgen vindt de officiele intrededienst van de nieuwe predikant, Arent Weevers, plaats. Weevers is door de gemeente Deventer in dienst genomen om de studenten spiritualiteit bij te brengen.

De nieuwe studentenpredikant wil niet alleen gesprekken voeren met de studenten, maar hij wil vooral kunst gebruiken om tot hen door te dringen. “Kunst en spiritualiteit liggen voor mij heel dicht bij elkaar”, laat Weevers aan dagblad de Stentor weten. “Het heeft beide met beleving te maken. Gedichten, films en beeldende kunst kunnen je aan het denken zetten. Er zitten meerdere lagen in, die je kunt gaan ontrafelen. Dat kan je tot bezinning brengen.”

Weevers heft lang getwijfeld wat hij wilde worden: kunstenaar of predikant. Nu is hij beide èn combineert hij de twee. In verschillende landen heeft hij eigen kunstwerken geexposeerd en zette in Haarlem en Enschede met jonge volwassenen creatieve projecten op.
Naast zijn functie als studentenpastor zal Weevers bovendien een vak gaan doceren, genaamd ‘videokunst en spiritualiteit’.

(Bron: de Stentor)
(Bron illustratie: Anno.nl)

Lees ook:Alternatieve geneeswijzen zijn duivels, volgens predikant
Lees ook:School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit bestaat 25 jaar
Lees ook:Schrijfster zet zich in voor natuur, milieu en geloof
Lees ook:Afgelopen weekend Spiritualiteitsbeurs in Emmeloord
Lees ook:Website Rent-a-priest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>