‘Tijd maken’ thema Maand van de Spiritualiteit 2010

Het thema voor de vierde Maand van de Spiritualiteit is al bekend. Deze zal weer in November gevierd worden en het thema van deze editie is ‘tijd maken’. Joke J. Hermsen schrijft het essay, Windstilte van de ziel. Onder anderen Eckhart Tolle, Susan Piver, Geert Kimpen, Joep Dohmen en Huub Oosterhuis geven lezingen. Diverse uitgeverijen brengen nieuwe titels uit en de KRO presenteert onder meer De Avond van de Spiritualiteit.

We leven in een hectische samenleving die veel van ons vraagt en steeds sneller verandert. Alles lijkt te draaien om status en materieel bezit. Het leven moet perfect zijn en we willen het liefst alles zo snel mogelijk. Een goede baan, een voorbeeldig gezin en een uitgebreid sociaal leven. Daardoor is de dag te kort voor alles wat we willen doen. Het lijkt wel dat we geen vat op de tijd kunnen krijgen. Vaak hebben we het gevoel dat die ons door de vingers glipt. Dat is jammer, want er is zoveel moois en waardevols om ons heen. Maar hoe doe je dat, tijd maken voor de dingen die er echt toe doen?

Dat is waar het om draait tijdens de vierde Maand van de Spiritualiteit. Deze Maand is een initiatief van Uitgeverij Ten Have, KRO en Trouw. Het is een maand vol evenementen, die je ruimte geven om even op adem te komen. Het hele programma zal ter zijner tijd verschijnen op de website van De Maand van de Spiritualiteit. Voorlopig staan al op de planning: een lezing/ workshop van de Amerikaanse Susan Piver over haar boek ‘De wijsheid van een gebroken hart’ ; een evenement rond Geert Kimpen en zijn nieuwe boek ‘Maak goud van je leven’; een fototentoonstelling naar aanleiding van de autobiografie van Paulo Coelho; een bijeenkomst met Huub Oosterhuis, Joep Dohmen en Han de Wit.
Ook zal de wereldberoemde Eckhart Tolle, schrijver van ‘De kracht van het nu’ een lezing geven in de Rotterdamse Doelen.

Lees ook:Lubbers overhandigt eerste Theologie Oeuvreprijs
Lees ook:Eerste psalmenfestival in Nederland
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Derde Maand van de Spiritualiteit 2009 opent in het Archeon
Lees ook:Openingsmanifestatie Maand van de Spiritualiteit in Archeon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>