De verborgen Moeder herontdekken bij Academie PanSophia

De vrouwelijke God, de vrouwelijke waarden en de bijdrage van vrouwen in oude en hedendaagse culturen herontdekken. Dat is waar Academie PanSophia, dat op zaterdag 6 september officieel geopend wordt, zich op richt. Een tweede doelstelling van Academie PanSophia is het overdragen van kennis, inzichten en vaardigheden die kunnen bijdragen aan het samengaan van vrouwelijke en mannelijke waarden in een nieuw, geïntegreerd mensbeeld. Vandaar de subtitel: kenniscentrum matriarchaat en eenheidsbewustzijn.

De officiële opening van Academie PanSophia valt samen met de presentatie van het boek ‘Van Sophia tot Maria, de wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw’ van Annine van der Meer, godsdiensthistoricus en tevens de oprichter van het kenniscentrum.

Academie PanSophia richt zich op de kennisvelden: kosmologie en evolutie; gods- en mensbeeld; geest, ziel en lichaam; moederculturen en androgyne cultuurbewegingen; natuur en landschap; seksualiteit en relatie; helen en genezen; leven en dood; mens en samenleving; klank, dans, beeld en woord. Zo kunnen cursisten in het basis-onderwijsprogramma ‘leer je moedertaal weer spreken’ de verborgen Moeder Sophia en het verloren moederland herontdekken. Het onderwijsprogramma heeft een rationele (buiten)kant gericht op kennisverwerving en een verdiepende, op de gevoelslaag gerichte (binnen)kant.

In het kader van maatschappelijke voorlichting ontwikkelt Academie PanSophia onder meer lesprogramma’s om het vruchtbaarheidsbewustzijn bij jongeren te bevorderen en hen te laten zien hoe ze bewust met de eigen vruchtbaarheid en die van de partner kunnen omgaan.

Ook zal het kenniscentrum matriarchaat en eenheidsbewustzijn zich bezighouden met onderzoek. Door onderzoek wil Academie PanSophia de vaderlandse geschiedenis herschrijven door deze aan te vullen met het moederlandse verleden. Hiertoe worden vergeten vrouwelijke en manvrouwelijke aspecten uit ons collectieve verleden in kaart gebracht.

Ook aan de toekomst wordt al gedacht. Academie PanSophia heeft bijvoorbeeld het ambitieuze plan om de wereldwijd recentelijk opgegraven Venuskunst te inventariseren en samenhangend in beeld te brengen. Bovendien wil zij congressen en tentoonstellingen organiseren. En er zijn plannen om samen met zusterorganisaties in het buitenland het wereldcultuurgoed uit oude moederculturen bijeen te brengen in een bibliotheek, mediatheek, artotheek en museum.

Wie meer wil weten over Academie PanSophia en haar bezigheden kan natuurlijk kijken op de website.

Lees ook:Leer je moedertaal weer spreken
Lees ook:Een verloren moederland: mythe of historische werkelijkheid?
Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Waardeer je vrouwelijke eigenschappen
Lees ook:Voorjaarsprogramma Academie voor Geesteswetenschappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>