Hotpod Yoga komt naar Amsterdam

Hotpod Yoga is een revolutionair yoga-concept dat geboren is in Groot-Brittannië en momenteel zorgt voor een enorme buzz in de (yoga)wereld. De innovatieve opblaasbare/verwarmbare pop-up ‘pods’ kunnen overal geplaatst worden en faciliteren een unieke vorm van yoga die toegankelijk is voor iedereen. In Londen en talrijke andere Engelse steden is het al een enorme hit en nu maakt Hotpod Yoga met de lancering van Hotpod Yoga Amsterdam haar debuut op het Europese vasteland. De lessen worden gehouden in Club Lite en bij de Tolhuistuin.

[Copyright foto: Hotpod Yoga]

Hotpod Yoga lessen zijn gebaseerd op klassieke Vinyasa flow yoga: een gebalanceerde aaneensluiting van actieve en passieve poses, gesynchroniseerd met de ademhaling. Zoals alle vormen van yoga biedt Vinyasa zowel mentale als fysieke voordelen – het ontwikkelen van kracht, in vorm brengen van de spieren en revitaliseren van het lichaam, alsmede het ontspannen van de geest.

Mercedes Parellada
Hotpod Yoga wordt naar Amsterdam gebracht door Mercedes Parellada. Geboren in Buenos Aires maar al vele jaren thuis in Amsterdam sinds ze na haar opleiding aan de Royal Ballet School in Londen bij het Nationaal Ballet ging dansen. Tijdens en na haar balletcarrière merkte ze hoezeer ze zich door yoga sterker en geaarder voelde en in 2009 veranderde haar leven door het voltooien van een yoga teacher training course, wat tevens de basis vormde voor het mede-oprichten en managen van Hot Flow Yoga Amsterdam.

Yoga toegankelijk maken voor iedereen
Mercedes Parellada kijkt er enorm naar uit om Hotpod Yoga in Nederland te gaan introduceren: “Ik heb zitten peinzen over een manier om yoga toegankelijker te maken voor iedereen, ook financieel. In het Westen zien we yoga dikwijls als een trend en soms zelfs als een soort van status, maar we hebben geen luxe studio of state-of-the-art kleedkamer nodig om yoga te beoefenen. Het enige wat we nodig hebben is ons lichaam en onze ademhaling. Dus toen een vriend van me het Hotpod Yoga concept aan me introduceerde sprong ik meteen aan boord en wist ik dat dit een “match made in heaven” was!”

Hotpod Yoga in Club Lite
Doordeweeks vinden de Hotpod Yoga lessen plaats bij Club Lite (Jan van Galenstraat 24). Deze alternatieve club met een open karakter ligt naast het Food Center Amsterdam in Amsterdam-West en is daarmee makkelijk bereikbaar voor bewoners van Bos en Lommer, Staatsliedenbuurt, de Baarsjes, maar ook vanuit de Jordaan slechts een kort ritje op de fiets.

Hotpod Yoga in de Tolhuistuin
In het weekend zijn er Hotpod Yoga lessen bij kunst en muziek vrijplaats de Tolhuistuin (Tolhuisweg 5). Geworteld in het culturele hart van Amsterdam-Noord zorgt deze locatie ervoor dat het niet alleen toegankelijk is voor de wijken in Amsterdam-Noord maar ook zeer makkelijk en snel bereikbaar vanuit het centrum via het pontje achter Centraal Station.

Afvallen, aansterken, ontgiften en ontstressen
Elke les van 1 uur is gemoedelijk, non-competitief en enorm toegankelijk. Geschikt voor beginners maar uitdagend genoeg voor de ervaren yogi. Gemiddeld worden er 700 calorieën verbrand tijdens een les waardoor Hotpod Yoga lessen ideaal zijn voor hen die willen afvallen, aansterken, ontgiften en ontstressen!

Openingsdagen vinden plaats op vrijdag 14 november bij Club Lite en op zaterdag 15 november bij de Tolhuistuin.
Het volledige rooster met dagelijkse lessen op beide locaties start op maandag 17 november.

Schrijf je nu in voor een gratis les Hotpod Yoga!

Lees ook:Grootste gratis yogales van Nederland
Lees ook:Yoga Magazine Festival in de Tolhuistuin
Lees ook:YogaFest Amsterdam
Lees ook:Nieuw stilteconcert van Kris en Tijn Touber
Lees ook:Mercedes Kirkel komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>