YogaFest Amsterdam

Op 6 & 7 juni 2015 vindt de eerste editie van YogaFest Amsterdam plaats in de Houthavens en wordt twee dagen lang met volle overgave lichaam, hoofd en hart verbonden. Tussen de vernieuwende kantoorpanden met uitzicht op het IJ volgen 1500 beginnende of gevorderde yogi’s en yogini’s 80 (master)classes yoga, meditatie, muziek, food en wellness van 30 vooraanstaande nationale en internationale leraren.  

YogaFest Amsterdam

[Foto: Skadi van Paasschen via YogaFest Amsterdam]

YogaFest Amsterdam sluit aan op de ontwikkelingen en behoeften van de maatschappij. Een groter bewustzijn, ruimte voor verstilling, een tegenwicht vinden tegen de toenemende druk en de behoefte aan gezonder leven en bewegen. Yoga en meditatie heeft bewezen daar een grote rol in te kunnen spelen en dat wordt door steeds meer onderzoeken van diverse universiteiten bevestigd.

Niet voor niets is yoga de snelst groeiende lifestyle en bewegingsvorm van dit moment, met in Nederland alleen al 600.000 yogaliefhebbers. Amsterdam neemt bovendien een bijzondere plek in met zijn prominente nationale en internationale leraren en de verschillende yogascholen met aanzien. Dit weerspiegelt zich in YogaFest Amsterdam door het bijzonder sterke veld van leraren, uit zowel Amsterdam als uit de UK en Frankrijk en het diverse aanbod van yogastijlen. Van astanga, Iyengar, kundalini, jivamukti, yin, acro yoga, vinyasa flow, hatha, hotpod, aerial yoga, yin yang tot aan chakra en diverse meditatievormen en ademhalingstechnieken.

Programma algemeen

Op het festivalterrein worden in vier verschillende tenten yoga, meditatie, muziek en food workshops met biologische producten van Ekoplaza, van Kyra de Vreeze en Kyrin Hall aangeboden. Daarnaast bevinden zich op het festivalterrein de hotpod yoga tent en de buitenstellage waar de aerial yoga plaats vindt. Ook is er een shopping lane waar yogakleding, boeken, reizen, yogaproducten en superfoods verkrijgbaar zijn en een tent waarin beauty/verzorgings workshops worden gegeven door een therapeute van dr. Hauschka en Karim de internationale make up artist van dr. Hauschka een persoonlijke make-up zal verzorgen.

(Master) classes

Tijdens het weekend worden uiteenlopende Engelse en Nederlandse lessen van 1,5 of 3 uur gegeven voor zowel beginners als gevorderden met voor nu: Katiza Satya (Delight yoga), Johan Noorloos (de Nieuwe Yogaschool), Andreas Trussat (Andreas Trussat Yoga), Anat Geiger, Eva Ugolini (Delight Yoga), Dorrith Beijnes (Akasha wellbeing), Skadi van Paasschen, Mercedes Parellada, Sijbrand Maal (De Nieuwe Yoga School) Stadswild, Marieke de Lange, Svaha yoga, Noëlle Sterk (Natural Yoga), Janneke van Amelsvoort, Suzan van de Roemer, Daphne Koken & Simon Rowe (De Nieuwe Yoga School), Marlene Smits (Delight Yoga), Natasha Martin (Joyful Yoga) en Thrive Yoga. Speciaal vanuit de UK komt Sally Parkes en vanuit Frankrijk Mika de Brito.

Muziek

Yoga is stilte maar in diverse klassen overdag wordt ook zeker muziek gebruikt als begeleiding om dieper in de les te komen of om extra energie te creëren. Daarnaast vinden op zaterdagavond speciale muzikale sessies plaats. Vanuit de UK komt Sam Garrett over om zijn indie folk muziek ten gehore te brengen. Léah Kline, met een achtergrond in jazz en ook senior yoga teacher, wordt begeleid door drie muzikanten en neemt het publiek mee in een savasana concert. En tijdens de Kirtan les wordt actief meegezongen.

Meer weten?  Bezoek de website van YogaFest Amsterdam.

YogaFest Amsterdam

Lees ook:Hotpod Yoga komt naar Amsterdam
Lees ook:Yoga Magazine Festival in de Tolhuistuin
Lees ook:MangalaM – prachtige nieuwe yogastudio in Amsterdam
Lees ook:Grootste gratis yogales van Nederland
Lees ook:Leven vanuit verbinding op het Open Up! festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>