10 Levenslessen van terminaal zieken

Welke levenslessen leer je als je denkt dat je bijna dood gaat? En wat kunnen wij daar dan wij van opsteken? Kelly Turner deed onderzoek onder ruim duizend kankerpatiënten die ooit terminaal ziek dachten te zijn maar tegen alle verwachtingen in bleven leven. Kelly Turner destilleerde 10 levenslessen op basis van hun ervaringen.

levenslessen
[Copyright foto: Pixabay]

1. Wees de directeur van je eigen leven
Bij het horen van de boodschap dat de artsen niets meer voor hen konden doen, moesten de patiënten wel volledige regie nemen over hun eigen leven en gezondheid. Achteraf dachten ze allemaal ‘had ik dit maar veel eerder gedaan’.

2. Geen enkele emotie is het waard om vast te blijven houden
Wie stress, angst, woede, jaloezie of verdriet vasthoudt, verzwakt zijn eigen immuunsysteem. Deze groep patiënten – overlevers – zat in een emotionele achtbaan, maar wisten steeds emoties ten volle te voelen en ervaren om ze vervolgens los te laten.

3. Eet gezonder
We eten over het algemeen te zout, te zoet, te vet. De mensen die Kelly Turner bestudeerde hebben allemaal ontdekt hoeveel hun lichaam houdt van groenten en fruit.

4. Lach meer
Nog een ‘lesson learned’: elk gelukkig moment is een zegen. Neem dagelijks de tijd om te lachen en laat geen enkele kans om je goed te voelen aan je voorbijgaan.

5. Volg je intuïtie
Ook al klinkt het nog zo gek, vol het advies op van het stemmetje in je hoofd. Wat je intuïtie je ook influistert, luister er op zijn minst naar.

6. Zorg voor voldoende vitaminen
Ook al kan medisch heel veel, soms heeft het lichaam daarnaast vooral genoeg vitaminen en natuurlijke stoffen nodig. Krijg je die wel binnen? Vele overlevenden uit deze studie nemen vitamine- en andere voedingssupplementen om hun immuunsysteem te versterken.

7. Ontwikkel je spiritualiteit
Spiritualiteit is deel van de mens. Vaak zag Kelly Turner dat mensen die kanker overleefden dankzij deze crisis zich spiritueel ontwikkelden. Door methodes als meditatie, gebed of positieve visualisatie. Ze leven weer in contact met ‘De Bron’.

8. Koester vrienden en familie
Liefde van vrienden en familie is een krachtige motor voor herstel (en dus ook in alle andere facetten van het leven).

9. Volg je dromen
Na hun ziekbed wilden mensen zoveel mogelijk uit hun leven halen. Hun tip: volg je dromen!

10. Alles is mogelijk
Na hun wonderbaarlijk herstel beseften veel meer mensen dat alles mogelijk is.

Bron: Mindbodygreen.com

 

Lees ook:Inspirerende filmclip van de maand: Tina Turner zingt vredesmantra
Lees ook:Trance-oefeningen helpen patiënten bij operaties
Lees ook:‘Doodgaan misschien wel prettigste moment van het leven’
Lees ook:Rishis Full Moon Party met Tuaca Kelly
Lees ook:Semi-alternatieve huisarts goedkoper en effectiever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>