One thing each day experiment: week 1

Geïnspireerd door het minimalisme, ben ik 1 juni gestart met het one thing each day experiment: een maand lang dagelijks iets weggooien of weggeven dat je niet meer nodig hebt. Met als streven om aan het eind van de maand bijna 500 dingen weggedaan te hebben! Een verslag van de eerste week.

Dag 1. De kosmos helpt een handje. Ik krijg een sms van een vriendin met de vraag of ik haar blij wil maken met oude tijdschriften. Een stapel Linda’s en Happinezzen verlaat ons huis. Ik tel de stapel als 1 ding (aan het eind van de maand tel ik waarschijnlijk 1 tijdschrift als 1 ding. ☺)

Dag 2. Bij het aankleden struikel ik over mijn oude laarzen. Ik heb al lang nieuwe. Deze zijn vaal en versleten. Weg ermee: 2 laarzen = 2 dingen.

Dag 3. Ik trek de koelkast open en staar naar geopende potjes en flesjes, waarvan sommigen – zonder overdrijven – daar al maanden staan. 3 potjes aangebroken pesto gooi ik in de container.

Dag 4. Ergernis over de kapstok. Waarom hebben wij vijven (ikzelf, manlief en drie kinderen) tientallen jassen? Ik ruim de winterjassen op. Vier winterjassen gaan naar de kledingbak (2 te kleine jassen van de kinderen en 2 winterjassen van mij – zeker 10 jaar oud).

Dag 5. Ik maak mijn moeder blij met zeep en thee en mik een rompertje met gaten, oud slabbetje en een kapotte broek in de vuilnisbak.

Dag 6. Sleutelhanger, stapel strijkkralenknutsels en 4 ‘zielige’ sokken (waarom verdwijnen er altijd sokken in de wasmachine?): weg ermee.

Dag 7. Mijn middelste loopt in een hemd met gaten. Dat gaat weg. Verder ruim ik heel stiekem 6 moederdagknutselwerken op.

Conclusie na een week? Ik ben me veel meer bewust van de rotzooi in ons huis. Ook ervaar ik frustratie. Waar ik ruimte schep door zaken weg te doen, komen er nieuwe dingen ons huis binnen. Het gaat maar door. Verstikkend. Met name Albert bracht hopen oranje hamsters mee! Tot vermaak van mijn kinderen – dus die kunnen helaas voorlopig nog niet weggegooid worden.

Lees ook:One thing each day experiment: week 3
Lees ook:One thing each day experiment: week 2
Lees ook:One thing each day experiment: week 4
Lees ook:Prema Devi: in rust en vertrouwen je ding doen
Lees ook:Jassentechniek-lezing van Hans de Waard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>