One thing each day experiment: week 2

In het kader van minder hechten aan materie en spiritueel opruimen heb ik de tweede week achter de rug van het one thing each day experiment: een maand lang dagelijks iets weggooien of weggeven dat je niet meer nodig hebt. Zo langzamerhand slaat lichte paniek toe. Een kort verslag.

Dag 8. Mijn oudste zoon verliest zijn oranje WK zonnebril. Dat is 1 ding. Lekker makkelijk. Verder gooi ik 7 items uit de koelkast – allemaal over de datum.

Dag 9. Daaaaag waxinelichthouder, 4 rollen behang (gifgroen, nog van de vorige bewoners) en 4 zielige sokken.

Dag 10. 4 knuffels (vol vlekken) gooi ik stiekem weg. Een mooi begin van dag 10. En wat moet een mens met een stratenboek uit 2002? Daar lachen we tegenwoordig toch om? Ook 3 oude panty’s verdwijnen in de container. 1 schattig babymutsje gooi ik in de zak voor de kledingbak. Tot slot maak ik de buren bij met een pakje nespresso cups (gratis gekregen via AH). Pff. Tien dingen? Check!

Dag 11. Ik heb drie prachtige kinderen, ons gezin is compleet. Dus wat moet ik met die 4 buikbanden, 1 zwangerschapsbikini, 1 zwangerschapsbh? Ook draag ik geen bikini’s meer dankzij bovengenoemde kinderen… Huppakee, 2 bikini’s in de kledingzak. Ben ik er al? Nee nog niet. Twee vieze badeendjes kunnen weg. Die missen ze vast niet. En dan nog 1 schattig babytruitje van het merk Lief. Voor een vriendin. Ik veeg het zweet van mijn voorhoofd: gelukt.

Dag 12. Mijn sokkenlade redt me vandaag. Nog eens 8 zielige sokken. Dat schiet op. Verder: 1 kapotte lamp, 1 plastic vlinder (sorry mama), 1 oude poederdoos. Een vriendin maak ik blij met een babybadstoel.

Dag 13. Ik gooi 4 in het water groeiende dino’s (bah, vieze dingen) weg. Sorry, kids. Verder: 1 set gesponsorde kerstkaarten, 6 kunstwerken van mijn creatieve oudste (ze staan op de foto!), 1 vuilnisbak (we hebben al lang een nieuwe) en 1 t-shirt met het weer erin.

Dag 14. Ik weet het even niet meer. Wat nu? De boekenkast! Wat moet een mens met een boek over Dreamweaver versie prehistorie? Wordperfect versie 6.0? 5 computerboeken bij het oud papier! Plus 9 uit elkaar gerukte kinderboeken en vage romans.

De conclusie? Het wordt lastiger om dingen weg te gooien. Ik ben benieuwd of ik dit ga redden. Het ruimt wel op. Dat dan weer wel. Hopelijk schept het ook meer ruimte in mijn hoofd!

Lees ook:One thing each day experiment: week 1
Lees ook:One thing each day experiment: week 3
Lees ook:One thing each day experiment: week 4
Lees ook:Minder hechten aan materie: the minimalist game
Lees ook:Stress verminderen: 5 tips

1 Reacties // Reageer

One thought on “One thing each day experiment: week 2

  1. Kerstin

    Ik geniet hier intens van! Ik wil het proberen maar als ik jou strijd lees…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>