‘Acupunctuur verbetert effect antidepressivum Seroxat’

Acupunctuur ondersteunt de werking van Seroxat, wereldwijd een van de meest geslikte antidepressiva. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in de Neural Regeneration Research (Vol. 9 , nr. 2 , 2014).

Bestaand onderzoek lijkt erop te wijzen dat acupunctuur helpt bij het verlichten van depressieve symptomen en minder bijwerkingen heeft dan de gangbare antidepressiva. Reden voor prof Yong Huang en zijn team onderzoekers van de Southern Medical University in China acupunctuur verder te onderzoek als middel tegen depressie.

Seroxat
Seroxat is een antidepressivum dat vaak wordt voorgeschreven door artsen (al dan niet in combinatie met psychotherapie). Het regelt de hoeveelheid serotonine in het brein. Prof Yong Huang deelde 105 patiënten met een primaire unipolaire depressie in drie groepen in: een groep kreeg Seroxat, een groep kreeg Seroxat en acupunctuur, en de laatste groep Seroxat en een combinatie van acupunctuur en elektro-acupunctuur.


[Copyright foto: Wiki Commons]

Symptom Checklist-90
Bij patiënten werden de klachten voor en na de behandeling in kaart gebracht met de zogenaamde Symptom Checklist-90. Wat bleek? De therapeutische effecten van patiënten behandeld met een combinatie van antidepressivum en (elektro)acupunctuur waren groter dan bij de groep die alleen Seroxat had geslikt. De behandeling leek sneller aan te slaan en er trad een merkbare verbetering op van obsessief, compulsieve, angst- en depressieve symptomen.

Bron: Science Codex

Lees ook:‘Mindfulness alternatief voor antidepressiva’
Lees ook:Acupunctuur bij lage rugpijn
Lees ook:Trance-oefeningen helpen patiënten bij operaties
Lees ook:Zwangerschapsdepressie behandelen met yoga
Lees ook:Meditatie bewezen effectief tegen depressie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>