Zwangerschapsdepressie behandelen met yoga

Zwangerschapsyoga bestaat al even, maar nu is er ook wetenschappelijk bewezen dat yoga goed is voor zwangere vrouwen en (ongeboren) kinderen. Yoga vermindert namelijk depressie bij zwangere vrouwen en zorgt het voor een sterkere band tussen moeder en kind. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Michigan.

Mindfullness en yoga
Het onderzoek laat zien dat zwangere vrouwen die een verhoogd risico lopen op een depressie gebaat zijn bij een mindfullness-yogaprogramma van tien weken. De onderzoekers zagen een significante vermindering in depressiesymptomen. Daarnaast gaven de vrouwen aan zich meer verbonden te voelen met het ongeboren kind in de baarmoeder, zo schrijven de wetenschappers in het tijdschrift Complementary Therapies in Clinical Practice.

Alternatief voor medicijnen
Volgens onderzoeker Maria Muzik slikken veel zwangere vrouwen liever geen antidepressiva. Ze zijn bang dat de veiligheid van hun kind in het geding komt. Zwangerschapsdepressie blijft hierdoor vaak onbehandeld, wat ook weer niet goed is voor het kind.
Ons onderzoek laat zien dat yoga misschien een effectief alternatief is voor geneesmiddelen bij zwangere vrouwen die symptomen van een depressie vertonen”, aldus Muzik. “Dit komt zowel het welbevinden van de moeder, als het kind ten goede.”

(Bron: Nu.nl)

Heb jij de positieve invloed van (zwangerschaps)yoga al ervaren?

Lees ook:Yoga 4 Orange Babies
Lees ook:ADV: Laat je kind niet vallen
Lees ook:‘Mindfulness alternatief voor antidepressiva’
Lees ook:Sporten bij depressie
Lees ook:Omgaan met angst, stress en depressie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>