Archief: mei 2009

Arun Gandhi bij Rishis Lounge

Arun Manilal Gandhi (14 april 1934), kleinzoon van Mahatma Gandhi (1896 – 1984), sluit eind mei zijn bezoek aan Europa af met een vierdaagse toer door Nederland en BelgiÙ om zijn 75e verjaardag te vieren. Op zondag 24 mei zal hij een lezing komen geven bij Rishis in samenwerking met Purity Events in de Westerliefde. Gandhi beschouwt zichzelf als hindoe, maar integreert concepten en zienswijzen uit het boeddhisme, hindoeisme, christendom en de islam.

Lees verder

Alana: nieuw platform voor nieuwetijdskinderen

Met de oprichting van stichting Alana eind april 2009 hebben de nieuwetijdskinderen een nieuw platform gekregen waar zij hun ervaringen en inzichten kunnen delen. De naam Alana betekent ‘bron van licht en liefde’. Alana helpt nieuwetijdskinderen hun plek in de maatschappij te zoeken zonder zichzelf anders voor te doen dan ze zijn. De idealen zijn groot.

Lees verder

Niburu.nl lanceert Niburu TV

Aan het einde van dit jaar zal Niburu.nl, de site voor onthullend en bewustmakend nieuws, een eigen televisiezender lanceren. Op deze manier wil Niburu haar bezoekers multimediaal informeren wat door andere media wordt geweigerd en- of gecensureerd.

Lees verder

Feestje van Light Spirit

Light Spirit vindt het tijd voor een klein feestje, vandaar dat er zaterdagavond 30 mei as in Centrum Karunika een verwenavond wordt gehouden voor iedereen die een informatief, ontspannen en harmonisch avondje uit wil.

Lees verder

Elke maandag even mediteren

Even een momentje nemen voor jezelf om te mediteren is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Met het radioprogramma van Hans rietveld heb jij voortaan elke maandagavond een heerlijke meditatie voor het slapen gaan.

Lees verder

Coen van der Kroon over Ayurveda

Coen van der Kroon heeft ruim twee jaar Ayurveda gestudeerd bij Dr. Vasant Lad in de Verenigde Staten en in India. Sindsdien heeft hij tientallen artikelen over Ayurveda en aan-verwante onderwerpen gepubliceerd, en hij geeft lezingen en les op het gebied van Ayurveda. Aanstaande maandag is hij te gast in het radioprogramma KwantPunt op Indigo Soulstation.

Lees verder

Leefgruis leeft

Leuk stukje uit de nieuwsbrief van Uitgeverij A3: “In haar boek over Damestasjeslezen introduceert Yoeke Nagel het begrip ‘leefgruis’. Onderin vrijwel elke damestas en in de meeste broekzakken zit zo’n laagje leefgruis. Een ondefinieerbaar cocktailtje van stof, kruimeltjes, pluisjes, zand en misschien nog wel andere dingen ook, maar allemaal te vergruizeld om het nog te herkennen naar wat het ooit was. Leefgruis is wat er overblijft van onze activiteiten, onze ervaringen. Huidcellen die vervangen zijn door nieuwe. Restjes van de koek die dat slappe middagdipje wegwerkte. De herinnering aan een middagje strand- of boswandeling.

Lees verder

Maan van het Ontwaken

Aanstaande zaterdag is het weer Volle Maan. Deze heet de Maan van het Ontwaken en heeft als thema wedergeboorte. Aankomende Maan staat ook bekend onder de naam ‘Maan van het Opstijgende Sap’, die verwijst naar de natuur, waar de hele cyclus van groei en bloeiweer helemaal op gang is gekomen.

Lees verder

Online spiritualiteit beleven populair

Volgens gratis dagblad De Pers viert spiritualiteit hoogtij op het internet. Kerken zijn steeds minder vaak open. Van Boeddha wijsheidkaarten trekken en geleide meditaties volgen tot diensten beluisteren, een kaarsje opsteken voor een vriend in nood, samen het Onze Vader bidden en een virtuele kathedraal bezoeken: steeds meer mensen beleven spiritualiteit via internet.

Lees verder

CIVAS gaat mee met video-trend

Studeren met video-ondersteuning is de nieuwe trend. Een trend waar CIVAS als professioneel opleidingsinstituut graag in meegaat. Sinds kort biedt daarom ook het CIVAS video-ondersteuning bij haar opleidingen en cursussen, met instructies van professionals.

“Uit onderzoek is gebleken dat het leerproces van studenten sterk verbetert als schriftelijk lesmateriaal wordt ondersteund door instructies in beeld en geluid,” laat CIVAS weten.

“Met name bij lichaamsgerichte therapieën is de juiste uitvoering van de behandeltechnieken van groot belang.” Daarom heeft het schrifteklijke opleidingsinstituut het aantal cursussen met video-ondersteuning onlangs flink uitgebreid.

Wist je dat…

…een amethist een hele goede edelsteen is, wanneer je je zesde zintuig wilt ontwikkelen? Hiervoor hoef je de steen alleen maar bij je te dragen, bijvoorbeeld aan een ketting of armband. Of zet een mooie grote amethist bij je in de buurt als je gaat mediteren.

Dag van de Parapsychologie

Op zaterdag 16 mei aanstaande wordt weer de Dag van de Parapsychologie georganiseerd door het Parapsychologisch Instituut in utrecht. Ook dit jaar worden er weer interessante lezingen gegeven.

Lees verder