De spirituele hoogtepunten van mei 2009

In mei dit jaar liet schriftelijk cursusinstituut CIVAS weten mee te gaan met een nieuwe trend: studeren met video-ondersteuning. “Uit onderzoek is gebleken dat het leerproces van studenten sterk verbetert als schriftelijk lesmateriaal wordt ondersteund door instructies in beeld en geluid,” liet CIVAS weten.

Spiritualiteit viert hoogtij op het internet. Dat liet gratis dagblad De Pers in mei 2009 weten. Van Boeddha wijsheidkaarten trekken en geleide meditaties volgen tot diensten beluisteren, een kaarsje opsteken voor een vriend in nood, samen het Onze Vader bidden en een virtuele kathedraal bezoeken: het kan allemaal online.

Het proces over de dood van Sylvia Millecam was in 2009 herhaaldelijk in het nieuws. Op 9 mei was dat ook het geval, omdat Jomanda die dag niet naar de zitting wilde komen vanwege een slechts voorgevoel

In mei 2009 meldde Spiritualiteit.blog.nl dat er een nieuw platform voor nieuwetijdskinderen was opgericht: Alana. Het platform helpt nieuwetijdskinderen hun plek in de maatschappij te zoeken zonder zichzelf anders voor te doen dan ze zijn. De idealen zijn groot.

Eind mei werd er een bijzondere Rishis Lounge georganiseerd. Arun Manilal Gandhi (14 april 1934), kleinzoon van Mahatma Gandhi (1896 – 1984) kwam er om een lezing te geven. Gandhi beschouwt zichzelf als hindoe, maar integreert concepten en zienswijzen uit het boeddhisme, hindoeisme, christendom en de islam.

Lees ook:Alana: nieuw platform voor nieuwetijdskinderen
Lees ook:CIVAS in een nieuw jasje
Lees ook:Cursusaanbod Civas blijft groeien
Lees ook:CIVAS gaat mee met video-trend
Lees ook:Nu ook mindfulness bij Civas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>