Nederlandse vrouwen in ban van spirituele seks

Spirituele seks. Tot kort geleden hield slechts een select gezelschap zich hiermee bezig. Totdat journaliste Marleen Janssen besloot om het onderwerp toegankelijk te maken voor een breder publiek. Het resultaat? Lezeressen van Linda, Zin, Jan, Esta en Libelle maken kennis met het vallei-orgasme.

Janssen ontmoette Reinoud Eleveld, trainer in taoïstische kennis en technieken en raakte gefascineerd door het ‘vallei-orgasme, de Rolls Royce onder de orgasmes’. Dit orgasme golft door je lichaam en kan uren duren.

vallei

[Copyright beeld via Flickr Creative Commons HandsLive]

Taoïstische liefdeskunst
Het concept stamt uit de taoïstische liefdeskunst. Het taoïsme, een eeuwenoude Oosters systeem van heelwording en spiritualiteit, beschouwt seksualiteit als een belangrijk onderdeel van de gezondheid en welzijn. Wie slim omgaat met haar seksuele energie, kan die kracht gebruiken op andere terreinen in haar leven gebruiken. Seksuele energie is namelijk vitale of levensenergie. Door deze energiebron in de eierstokken aan te boren en door het eigen energetische systeem te laten circuleren, win je dus aan levensvreugde en vitaliteit. Je laadt als het ware je eigen accu van levensenergie op.

Seksuele energie stroomt weg
Wij westerlingen stumperen maar wat aan op seksueel gebied als we de experts mogen geloven. Onze seksuele energie – als we die al kunnen opwekken – stroomt weg. Het beoefenen van taoïstische liefdestechnieken, die dit tegengaan, is echter geen kleinigheid. Het vergt veel oefening en je moet je vertrouwd maken met een oosterse manier van denken inclusief concepten die ons vreemd zijn.

Online cursus spirituele seks
Het is de verdienste van Janssen dat ze kennis over seks met een spirituele twist breed verspreid onder vrouwen. Het is ingewikkelde materie die ze toe snijdt op een breed publiek. Jammer alleen dat ze in haar boek Alleen voor vrouwen over het vallei-orgasme geen tipje van de sluier oplicht. Ze somt levendig de voordelen van taoïstische seks op, maar geen woord over hoe dat dan moet. Daarvoor moet je op cursus. Janssen en Eleveld ontwikkelden samen een online programma voor de westerse vrouw: een mix van masturbatie en meditatie.  De cursus klinkt veelbelovend, maar is aan de prijzige kant (€ 347).

[door Saskia Bogaart]

Lees ook:Seks challenge: Nog meer pret in bed?
Lees ook:Handboek voor verlichte seks
Lees ook:Geen seks voor priesters
Lees ook:Seksuele yoga als dagelijks ritueel
Lees ook:Spiritueel warenhuis India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>