Boekrecensie: ‘Godinnen van eigen bodem’

Freya, Venus, Aphrodite, Isis: wie kent deze Godinnen niet? Maar wat dacht je van Brigida, Anna, Nehalennia en Vrouw Holle? Wat weten we van deze en andere Godinnen van de lage landen? Ik moet toegeven, ik wist er zelf ook weinig van, totdat ik het boek ‘Godinnen van Eigen Bodem’ van Ineke Bergman las.

De Godinnen van de Lage Landen
Het, overigens erg mooi geïllustreerde, boek opende mijn ogen. Ik houd mij al heel lang bezig met Goden en Godinnen uit verschillende landen en culturen, maar heb nooit de moeite genomen om naar mijn Nederlandse erfgoed te kijken. Schrijfster Ineke Bergman deed dit wel en bundelde haar bevindingen en ideeën. In ‘Godinnen van Eigen Bodem’ beschrijft zij acht Godinnen, met elk haar eigen eigenschap. Je kunt contact leggen met de verschillende Godinnen en hen raadplegen. Ineke legt uit hoe je dit kunt doen, door middel van visualisatie, maar ook door voor elke Godin een eigen altaar te maken. Bij elke Godin geeft zij weer nieuwe idee:en om contact te leggen.

Spiritueel erfgoed
‘Godinnen van Eigen Bodem’ komt met nieuwe informatie, die ik tot nu toe niet elders heb terug kunnen vinden. Ik vond het dan ook verfrissend om gewezen te worden op het spiritueel erfgoed van mijn land van herkomst. Het boek is bovendien erg prettig geschreven en prachtig geïllustreerd door Pol Wijnberg. Een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met Godinnen en spiritualiteit, maar bijvoorbeeld ook hekserij, want ook het jaarwiel en de vier seizoenen, in combinatie met onze Godinnen, worden in dit boek gesproken.

Ineke Bergman
De auteur, Ineke Bergman, werkte ook mee aan ‘De sterren van je leven’. Naast schrijfster is zij beroepsastrologe en heeft ze haar eigen consultpraktijk. Daarnaast geeft ze lezingen en workshops. In juni 2005 werd Ineke ingewijd als priesteres van de godin AnnA en in februari 2006 kreeg ze in Glastonbury haar inwijding als priesteres van de godin Brigid. Als priesteres is ze verbonden aan de godinnentempel in Hillegom.

‘Godinnen van Eigen Bodem’, door Ineke Bergman.
ISBN 978-90 77408 353
Uitgeverij: A3 boeken

Kende jij dit boek al? Welke Godinnen van eigen bodem ken jij?

Lees ook:Weer boekrecensies op Spiritualiteit.blog.nl
Lees ook:Goden en Godinnen op Spiritualiteit.blog.nl
Lees ook:Godin: Frigga
Lees ook:Het pad van de Godin volgen
Lees ook:Laat je opleiden tot priesteres

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Boekrecensie: ‘Godinnen van eigen bodem’

 1. Karla

  Ik heb het ook gelezen en vond het een heel leuk en idd ook mooi boek!

    /   Reply  / 
 2. Pierce

  Goed boek! Aanrader!

    /   Reply  / 
 3. Brit

  Hey wat leuk, dat boekje heb ik pas gelezen. Ik vond het erg leuk om te lezen en hele mooie tekeningen stonden erin!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>