Botsende wereldbeelden

Twee grootheden, de één een veelgelezen schrijver over spiritualiteit, de ander een vooraanstaand natuurkundige. Twee wereldbeelden, de één gelooft in een hogere intelligentie, de ander vertrouwt op de wetenschap. En samen voeren ze een magnifiek debat over de fundamentele vragen van het bestaan in een boek, Botsende wereldbeelden.

Gewapend met een pen gaan Deepak Chopra en Leonard Mlodinow met elkaar in debat. Om en om reageren ze in essayvorm op fundamentele vragen over het bestaan, achttien in totaal: over de kosmos, het leven, de geest versus de hersenen en tot slot over God. Het zijn diepgaande vragen, die bepalen hoe wij de wereld zien – hoe het universum ontstaan is bijvoorbeeld – maar ook vragen over de definitie van leven en de aard van tijd. Dat levert verrassende inzichten op vanuit twee totaal verschillende visies.

Botsende wereldbeelden is behalve een stevig inhoudelijk debat over een universeel onderwerp, ook een boek dat tot nadenken stemt. Hoe verschillend de opvattingen ook zijn, het effect is namelijk hetzelfde: ze verruimen onze geest. Wetenschap versus spiritualiteit, materie tegenover geest. Het boek brengt de discussie op gang  en ontving lovende kritieken van wetenschappelijke en spirituele leiders.

Deepak Chopra is arts en een van de meest geliefde schrijvers op het gebied van spiritualiteit. Leonard Mlodinow is natuurkundige, docent aan het prestigieuze California Institute of Technology en samen met Stephen Hawking auteur van Een korte geschiedenis van de tijd.

(Bron: persbericht Kosmos Uitgevers)

Heb jij dit boek al gelezen? Wat is jouw favoriete boek over spiritualiteit?

Lees ook:‘Het boek der geheimen’ (Advertentie)
Lees ook:Een middag met Deepak Chopra
Lees ook:Een middag met Deepak Chopra
Lees ook:Debat vrouwen en spiritualiteit
Lees ook:Gratis proefles Chopra Center Yoga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>