Kindertraining: Leren = Zijn

Vanaf dinsdag 9 oktober wordt er in Centrum Op Hodenpijl te Schipluiden een training gegeven voor kinderen van 5 t/m 12 jaar, onder de titel ‘Leren = Zijn’. Deze training, die twee middagen behelst, heeft als doel het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten en hun incasseringsvermogen te verbeteren. Ze leren rotsvast te staan. Het is een training waarin de bouwsteen blij centraal staat en de weerbaarheid van de kinderen wordt vergroot.

Alles is goed
De kindermiddagen worden begeleid door Janny Pronk en Petra van Galen. Er is maar 1 regel tijdens de training: stoor jezelf niet, stoor de ander niet en verder is alles goed. Dit korte en praktische traject zorgt voor een waardevolle aanvulling op de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen en is voor alle kinderen geschikt.

Thema’s
Spelenderwijs worden er 5 thema’s behandeld door:

- met elkaar te bewegen op muziek,
- ontspanningsoefeningen,
- elkaar verhalen vertellen d.m.v. de vertelsteen,
- eigenwijsjes (positieve affimatiekaart) te trekken,
- te luisteren naar verhalen die de thema’s ondersteunen,
- naar aanleiding van de verhalen te tekenen en te kleuren.

De eerstvolgende kindertraining begint op 9 oktober en ook in 2013 wordt de traning een aantal keer aangeboden. Op 18 december is er een informatieavond voor ouders. Voor meer informatie, data of aanmelding kun je kijken op de website van Janny Pronk of Op Hodenpijl.

Wat vind jij van deze training voor kinderen?

Lees ook:Meditatie concert met Kris & Tijn Touber
Lees ook:Kleuranalyse: hoe werkt dat?
Lees ook:Boekbespreking over de spirituele weg vanuit het vrouwelijke
Lees ook:Boekbespreking ‘Leven in Geluk’ van Klara Adalena
Lees ook:ADV: Laat je kind niet vallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>