Kleuranalyse: hoe werkt dat?

Paars en zwart. Dat zijn de kleuren die ik altijd draag. Of beter gezegd: droeg. Uit gewoonte, denk ik. Maar passen ze ook bij me? Nee dus. Zwart zeker niet. Als ik imagocoach Janny ter Meer mag geloven. Een verslag van een kleuranalyse.

‘Tijdens een kleuranalyse ontdek je welke tinten en kleuren je goed staan’, vertelt Janny ter Meer.  Daar zit ik dan. Achter een spiegel. Janny drapeert een witte doek om mijn lijf en ineens zie ik er lijkwit uit. Ze lacht om mijn schrik. ‘Je ziet nu al wat kleur met je uitstraling doet’.


Foto: LoggaWiggler via Pixabay

Kleuranalyse: warme herfsttinten

Het ene na het andere kleurenpalet wordt om mijn schouders en hals gelegd.  Het zijn sjaals met diverse kleurtjes. Mezelf observerend in de spiegel zie ik het inderdaad gebeuren: binnen luttele seconden verandert mijn gelaat. Van grauw en vermoeid naar zacht. Van wit en vlekkerig naar gedekt.

Bruin en petrol

Warme herfsttinten staan het beste bij mijn huid, haar en ogen. Dat is de conclusie. Niet alleen van Janny maar ook van mezelf. Dus oranje, bruin, rood. Janny adviseert me om basisstukken aan te schaffen in bruin en petrol. Petrol is flessengroen/blauw, een kleur waar ik nog nooit van gehoord maar die mijn ogen laat fonkelen. Ik ben verrast. Mijn garderobe moet duidelijk anders.

Kleurkaartje

Het is nu enkele maanden later. Ik ga nooit meer shoppen zonder het handige kleurkaartje dat Janny me gaf. Hierop staan ‘mijn’ kleuren. Als je het op een kledingstuk legt, moet het gaan stromen’ adviseerde Janny. En inderdaad: je ziet het gebeuren. Als het stroomt, dan past het bij je. Zo simpel is het. De kleuren versterken dan je eigen aura en uitstraling. Ik kan nu veel gerichter winkelen. En ik krijg meer dan ooit complimenten over mijn nieuwe kleding.

En die zwarte jurkjes? Die draag ik nog steeds. Maar dan met een warm accentje.

Ook je uitstraling versterken? Ik kan het iedereen aanraden. Ga naar de website van Janny ter Meer voor meer informatie over een goede kleuranalyse.

 

 

Lees ook:De Magische Cirkel – Saskia de Bruin
Lees ook:Je kind als spiegel
Lees ook:De betekenis van kleuren
Lees ook:Kleurboek voor volwassenen
Lees ook:Triskal in het teken van kleur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>