Naakt yoga beoefenen nieuwe hype

[door Saskia Bogaart]

New York heeft iets nieuws, lezen we in de Huffington Post. Naakt yoga beoefenen, unique selling point van yogastudio Bold & Naked. Het idee? In je blootje kun je nog beter lichaam en geest met elkaar verbinden. New Yorkers schijnen enthousiast te zijn.

[Copyright foto amethist lululemon athletica via Wikicommons] Zie jij jezelf er zo bij zitten maar dan in je nakie?

Deze nieuwe vorm van yoga bij Bold & Naked zou relaxed en bevrijdend zijn. Het heeft niks met seks te maken, maar alles met ontspanning en zelfacceptatie. Iedereen heeft een lijf en vrijwel niemand ziet eruit als een model, dus wat maakt het allemaal uit, is de gedachte.

Ik zet er persoonlijk mijn vraagtekens bij. Denk je eens in: zie jij jezelf in een zaaltje vol zweterige blote lijven jezelf in allerlei yogahoudingen wringen? Hoe ontspannen word je bij dat idee? Persoonlijk denk ik dan ook niet dat deze nieuwe trend uit de VS gaat overwaaien naar ons land. Maar ik laat me graag verrassen!

Lees ook:Beperkende gedachtes loslaten
Lees ook:Mens gelooft van nature in onsterfelijkheid
Lees ook:Yoga goed voor je hart
Lees ook:Grootste gratis yogales van Nederland
Lees ook:Een goed begin is het halve werk

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Naakt yoga beoefenen nieuwe hype

 1. sjarl

  Ik kan het me wel voorstellen. Zelf mediteer ik altijd naakt, vanwege dezelfde gevoelens als in het artikel staan. Ook heb ik dan niks knellends om me heen. Het geeft mij een ultiem gevoel van eenheid van lijf en geest en een volledig ontspannen gevoel. Zeker samen met anderen geeft het een gevoel van eenheid en optimale overgave aan je eigen gevoelens.

    /   Reply  / 
 2. Linda

  Ik kan het me zeker voorstellen. Naar de wellness voelt naakt ook zo ontspannen. Je hebt geen beklemmende kleding om je heen, geen zorgen om hoe je eruit ziet. Ik kan niet wachten tot dit naar Nederland komt

    /   Reply  / 
 3. Ed

  Het lijkt me heerlijk om naakt aan yoga te doen. Je hebt niets beklemmends aan je lichaam en je oelt je dus totaal vrij. Thuis heb ik een kamertje omgebouwd tot gymnastiekzaal en alle oefeningen doe ik naakt en dat is heerlijk; geen strak bezweet shirtje of broekje. Ook probeer ik tijd vrij te maken om naakt over het strand te rennen. Dus naaktyoga… ja graag

    /   Reply  / 
 4. Willem

  Samen met mijn vrouw gaan we ook graag naar naturisten strand & camping, gewoon om het ‘bevrijdend gevoel’ ! Graag zouden we dus ook eens een ‘naakt yoga sessie’ willen doen, is die ook ergens in midden van land, weet iemand wat ?

    /   Reply  / 
 5. Willem

  Samen met mijn vrouw bezoeken wij graag naturisten stranden en campings, zonder kleding voelen wij ons heerlijk ‘vrij’! Graag zouden wij ook eens een ‘yoga naakt sessie’ wille proberen, is er in midden van land ergens zoiets ? Graag reactie !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>