Je intentie neerzetten in het Universum

Het is januari en velen van ons hebben voor het komende jaar een of meerdere goede voornemens. Afvallen, stoppen met roken, vaker ‘nee’ zeggen, een nieuwe opleiding gaan volgen… het begint allemaal met een intentie. Dan is het nog zaak om die intentie te houden en het vol te houden om je goede voornemen ook waar te maken. en dat is niet altijd even makkelijk! Gerry Damen van Praktijk Hagetessa publiceerde in haar nieuwsbrief en op haar website het artikel ‘In 5 stappen je intentie neerzetten in het Universum’, die je zouden kunnen helpen om een goede start te maken met je voornemen(s).

Dit artikel van Gerry Damen wil ik jullie niet onthouden:

“Nu vijf jaar geleden was ik net zwanger van mijn tweede kind toen ik een telefoontje kreeg dat mijn moeder opgenomen was in het ziekenhuis met hartklachten. Dat was natuurlijk een enorme schok en ik wou zo snel mogelijk naar haar toe. Het avondbezoekuur was om half zeven.
Het enige probleem was dat het ziekenhuis op een afstand van bijna twee uur rijden was en ik in de namiddag mijn eerste echo had, die ik natuurlijk niet wou missen (ik stond onder verscherpte controle). Maar ik wou toch perse die dag gaan, en ik wist gewoon dat het lukken moest.
Aangezien het in het ziekenhuis natuurlijk uitliep, betekende dat, dat we om half vijf ‘s middags konden vertrekken uit Scheveningen om van daaruit midden in de avondspits door Rotterdam naar voorbij Eindhoven te rijden. En dat hebben we gedaan.
Terwijl ik het tegenliggend verkeer steeds vast zag staan zijn we zonder enige vertraging dwars door Rotterdam en verder gereden. De enige vertraging die we hadden was uiteindelijk een kwartiertje bij Eindhoven.
Om kwart voor zeven kon ik mijn moeder de eerste foto van haar kleinkind laten zien. Ik heb geen idee hoe het gewerkt heeft om in de drukste tijd van de dag door een van de drukste stukken van Nederland te rijden zonder problemen. Maar ik weet dat de kracht van mijn intentie bepalend is geweest om in de juiste flow te zitten, zodat we doorrijden konden.

Dit voorbeeld is voor mij nog steeds een van de krachtigste voorbeelden hoe het neerzetten van een intentie kan werken, omdat het zo duidelijk is dat het ver voorbij psychologische effecten gaat, maar daadwerkelijk de realiteit beïnvloedt. In boeken als the ‘Secret’ wordt daar op een nogal egocentrische manier mee omgegaan (hebben, hebben, hebben), maar dat doet de techniek tekort.  Want op de juiste, spirituele manier gebruikt, is wat jij wilt dat zich manifesteert passend en verrijkend voor zowel jezelf als voor anderen.Maar hoe doe je dat dan?

Stap 1: Formuleer je intentie duidelijk en helder, zodat je precies weet wat je wilt dat zich manifesteert

Stap 2: Maak contact met je centrum en je derde chakra

Stap 3: Open jezelf via je zevende chakra, je kruinchakra en maak contact met het Universum en de energie van oneindige vrijheid en liefde

Stap 4: Laat de kosmische energie van vrijheid en liefde door je heenstromen en in contact komen met je intentie

Stap 5: Geef je intentie aan het Universum in het vertrouwen dat vanuit de oneindige vrijheid en liefde je intentie daar zal komen waar ze verwezenlijkt gaat worden

Wat mij helpt om dit proces steeds sterker te maken is natuurlijk oefenen. Bijna elke dag zet ik een intentie. Dat kan een eenvoudige zijn, die vooral op persoonlijk vlak werkt, zoals structuur vinden in mijn huishouden, maar bijvoorbeeld ook het aantal cliënten dat ik in een bepaalde periode graag wil helpen. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen, laat me ze weten!”

(Bron: Praktijk Hagetessa)

Wat zijn jouw goede voornemens? Laat ook je spirituele goede voornemens weten op dit blog!

Lees ook:Beschermengeltjes voor Emma Kinderziekenhuis
Lees ook:Samhainviering in het bos
Lees ook:Engelen in Onkruid
Lees ook:Mijn ervaring: op bezoek bij een medium
Lees ook:Demi Moore wilde spiritueel afkicken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>