Samhainviering in het bos

31 oktober was het Samhain, beter bekend als Halloween. Samhain is het Keltische Nieuwjaar. Heb je dit die avond niet gevierd, of wil je het nog eens over doen? Het Modron Vrouwencollege organiseert op donderdagavond 10 november een Samhainviering, in het bos.

“Het feest valt samen met de volle maan De Klif en gaat over het zetten van de eerste stap op je weg naar geluk. Dit doe je aan de hand van prachtige symbolische oefeningen.”, aldus de organisatie. “Aan het leliemeer genieten we van de volle maan en een oorspronkelijke stiltemaaltijd waarin we onze overleden geliefden uitnodigen om nog een keer samen met ons te zijn. De traditie vertelt dat de sluiers tussen deze en de andere wereld die avond dun zijn en vele geliefden geven ons boodschappen voor onze weg het komende jaar. We eten het originele gerecht van toen: stwmp naw rhyw. Samhain laat je ervaren wat intenties, goede voornemens en het bewust zetten van een eerste stap met je doet”.

Benieuwd naar deze of andere activiteiten van het Modron Vrouwencollege? Kijk dan eens op de website.

Heb jij Samhain gevierd?

Lees ook:Aanstaande donderdag Volle Maan-viering bij Triskal
Lees ook:De Maan van de langste nacht
Lees ook:Vier de Bloemenmaan in Haarlem
Lees ook:Vier de Haasmaan in Haarlem
Lees ook:Magische maanviering van De Quest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>