Theologie in de huidige samenleving

De maatschappij verandert voortdurend. Op welke manier kan theologie bijdragen aan de huidige samenleving? Deze vraag staat centraal op zaterdag 31 maart tijdens het symposium van de theologische opleidingen van NHL Hogeschool. Van 10.00 tot 16.30 uur gaan verschillende sprekers in op actuele ontwikkelingen in de samenleving en de rol en betekenis van geloof, religie en zingeving hierin.

Thee drinken met moslima’s, de combinatie van humor en theologie of morele dilemma’s. Dit is een greep uit de onderwerpen die aan bod komen tijdens de verschillende workshops op het symposium. Naast deze workshops geeft NHL-docent Jaap Dijkstra een lezing over zijn boek ‘De absolute werkelijkheid – in het licht van eeuwenoude religieuze tradities’ en geeft docent Henk Pol een lezing over het nut van theologie in een samenleving die draait om (economische) kennis en wetenschap.

De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via [email protected]

Lees ook:Symposium ‘Eindtijd? Nieuwe Tijd!’
Lees ook:Lubbers overhandigt eerste Theologie Oeuvreprijs
Lees ook:Theologie moet combinatie zijn van spiritualiteit en belijdenis
Lees ook:Symposium ‘Mystical Love’: Mystiek als verbindende kracht tussen religies
Lees ook:Gary Renard bezoekt Nederland in mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>