Symposium ‘Eindtijd? Nieuwe Tijd!’

Op 27 mei aanstaande organiseert uitgeverij Ankh-Hermes een symposium onder de naam Eindtijd? Nieuwe Tijd!. Er zullen deze dag lezingen en presentaties worden gegeven door een aantal Ank-Hermes-auteurs, die ook hun boeken zullen signeren. Bovendien is er live muziek en aan het einde van de dag wordt er een paneldiscussie gehouden.

Tijdens het symposium zullen de sprekers vanuit verschillende uirgangspunten het thema Eindtijd? Nieuwe Tijd! belichten. Ankh-Hermes heeft deze auteurs uitgenodigd om te spreken, omdat zij uiteindelijk allemaal iets gemeen hebben: het geven van hoop, liefde en licht.
En dat is volgens de uitgever hard nodig, in deze tijd van "religieus extremisme, politieke chaos en een stijgende olieprijs"*.

Hans Stolp zal op 27 mei een lezing geven met de naam Aan synagoge, kerk en moskee voorbij, waarin hij verschillende religies, hun overeenkomsten en verschillen bespreekt en onder andere de vraag "Wat is de opdracht van deze afzonderlijke religies?" probeert te beantwoorden.
Tijdens de lezing Worden Wij Wakker zal Marcel Messing de verborgen krachten achter het wereldtoneel bespreken, zoals hij dat ook in zijn gelijknamige boek doet.
Kunstenaar Janosh geeft een lezing en powerpoint presentatie over Graancirkels beleven. Hij gaat hierbij in op de vragen "Waar komen graancirkels vandaan?" en "Wat hebben ze ons te vertellen?".
In de lezing De oorsprong van de gedachte aan een planetaire omwenteling neemt Jaap Hiddinga je allereerst mee naar een van de eerste openbaringen over een eindtijd van ongeveer negenduizend jaar geleden. Door hiernaar te kijken komt hij tot de conclusie dat de nieuwe tijd er heel anders uit gaat zien dan de meeste mensen denken.

Het symposium Eindtijd? Nieuwe Tijd! vindt op 27 mei plaats in Stadshal de Flint te Amersfoort, van 9.30 tot 16.45 uur. Toegangsprijzen vanaf 35 euro. Meer informatie kun je vinden op de website van uitgeverij Ankh-Hermes.

* Bron: Ankh-Hermes Boekenkrant nr 35

(Bron illustratie: Ankh-Hermes)

Lees ook:13 januari lezingendag ‘De Bron van de Cirkel’
Lees ook:Symposium ‘Mystical Love’: Mystiek als verbindende kracht tussen religies
Lees ook:Graancirkel-lezingen in september
Lees ook:Symposium over heden en toekomst van religie
Lees ook:Paul ferrini komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>