Bodhitv maakt religieus uitstapje

Het digitale boeddhistische jongerenplatform Bodhitv maakt deze week zowel in een video-item als in een artikel een religieus uitstapje, en wel naar het christendom. Eddy Reefhuis is dominee in de Oude Kerk in Amsterdam. Aan hem werd gevraagd wat spiritualiteit voor hem betekent.

“Voor mij betekent het vooral lucht, adem,” antwoordde de dominee. “Daardoor krijgen mensen en dingen ruimte, worden ze lichter en beweeglijker. Dat geldt ook voor mezelf.” De dominee schreef zijn eigen ‘gast-artikel’ voor Bodhitv, te lezen op de website.

Voor het video-item bracht Anoek van Weenen een bezoekje aan zuster Zoë Cranssen. Zij woont in het benedictijner Liobaklooster, waar de nonnen geïnspireerd raakten door een ontmoeting met de Dalai Lama en de School voor de Vrede oprichtten.

Bodhitv
In oktober 2007 werd Bodhitv opgericht als eerste digitale jongerenplatform over boeddhisme en spiritualiteit. Het is een initiatief van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) en richt zich op jongeren van 18 tot 35 jaar in Nederland. Bodhitv wil jongeren een podium bieden om met elkaar te discussiëren, elkaar te informeren en ervaringen uit te wisselen.

Op Bodhitv.nl verschijnen regelmatig interessante artikelen en columns, maar ook televisiedocementaires over spirituele onderwerpen, met daarbij het boeddhisme in het bijzonder.

Lees ook:Bodhitv op zoek naar versterking
Lees ook:Jongeren en boeddhisme in het buitenland
Lees ook:‘Miss Tibet’ eerste documentaire op Bodhitv
Lees ook:Spirituele schrijfwedstrijd Bodhitv
Lees ook:Jongeren-site over boeddhisme en spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>