Filmpje: glaasje draaien is gevaarlijk

Je hoort het vaak genoeg: glaasje draaien is gevaarlijk. Toch zijn er nog steeds mensen, veelal kinderen die het spannend vinden om geesten op te roepen en toch gaan glaasje draaien. Het volgende filmpje van The Ghosthunter waarschuwt voor de gevaren van dit 'spelletje'.

Lees ook:Spookhuizen en -kastelen in Nederland en Belgie
Lees ook:Filmpje: The Ghosthunter bij de Spookboerderij te Brummen
Lees ook:Jouw mening over… ingestraald water!
Lees ook:Joost – The Ghosthunter viert 15-jarig jubileum
Lees ook:Cursus voor Sensitieve kinderen

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Filmpje: glaasje draaien is gevaarlijk

 1. Sjaak

  Nooit geesten oproepen! Straks kom je er nog achter dat het alleen je eigen bijgelovige angst is waar je last van hebt en ben je verplicht alle ellende in je leven toe te schrijven aan een spelletje. Of nog erger: er gebeurt NIETS! (Ik spreek uit eigen ervaring. Heb alle demonen die ik bij nam ken aangeroepen, gesmeekt om iets van zich te laten horen en zelfs gevulde koeken aangeboden. Nee hoor, hadden het allemaal te druk met andere dingen denk ik.)

  Nee, serieus, dingen waar je ontzettend bang voor bent moet je gewoon niet doen. En dat geldt ook voor glaasje draaien. Dat we dat advies van een in het donker gefilmd stukje van de spokenjager voor nodig hebben… het zij zo.

    /   Reply  / 
 2. Fujaro

  Sjaak,

  Sta me toe je een tip te geven. Met gewone gevulde koeken gaat dat namelijk niet lukken. Je kunt ze het beste vooraf even instralen met kosmische vibraties uit het universeel morfologisch onderbewustzijn. Of even een tijdje (twee weken moet voldoende zijn) in een damestasje bewaren. Binnenkort kan je ze ook online laten instralen op dit heksenblog dus dan wordt het helemaal makkelijk. Succes met het zoeken naar je beroemde overleden voorvaderen die na hun dood natuurlijk zeeën van tijd voor je hebben.

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   “Je kunt ze het beste vooraf even instralen met kosmische vibraties uit het universeel morfologisch onderbewustzijn.”

   Oh shit. universeel morfologisch… Dat wist ik niet. Ik heb gewoon standaard morfologisch onderbewustzijn ingestraalde gevulde koeken gebruikt.

   Bedankt Fujaro!

     /   Reply  / 
   1. demanvan100

    Ooowja … zijn jullie nou serieus ?

      /   Reply  / 
 3. F.Floor (62)

  De meeste mensen weten kennelijk niet dat glazen draaien is uitgevonden door bliksemafleiderfabrikant/boekdrukker/gelddrukker/postdirekteur/fornuizenfabrikant Benjamin Franklin.
  De naam van dat muziekinstrument = glasharmonica en de replica’s werden ook in Wenen gemaakt.
  Leopold Mozart, de vader van W.A. schrijft in 1 van zijn brieven: “Wolfje heeft er ook op gespeeld, hadden wij maar zo’n ding” – dat was in de tuin van prive-ziekenhuis van chirurg F.A.Mesmer die de “dierlijke magneten” had uitgevonden en vandaar het woord: magnetiseur.

  Er is op aarde nog maar 1 werkende glasschijvenorgel te zien in Philadelphia – wij moeten het dus doen met een foto (13 ronddraaiende glasschijven met triplex klankkasten die je bespeelt met de natte vinger) en voorts zijn er 3 composities van W.A.Mozart en 1 opera van Straus voor glasharmonica.

  Maar nu komt het: zowel Leopold alsook zoontje Wolfje zijn lyrisch over de geneeskrachtige eigenschappen van het glasdraaien want tientallen mensen stonden op en liepen zo weg van een ziekte maar anderen stierven eraan… en dit laatste kostte de 1e magnetiseur in de geschiedenis zijn artsenbaan (Mesmer werd in 1998 gerectificeerd) omdat hij de blindheid van een meisje niet wist te herhalen (bleek dat ze voor de 2e keer in elkaar was geslagen: het netvlies lag los).

  Ik weet er nog wel van dat in 1963 een voorstelling van W.A.Mozarts teruggevonden werkjes (hij was in 1766 ernstig verliefd…)werden ‘afgedraaid’ op het enigste exemplaar, maar dan in West-Berlijn met een Oostduitse juffrouw achter het apparaat waar vrijwel alle regeringsleiders bij aanwezig waren wo. ook Hare Majesteit kon.Juliana en haar dochter HKH.Christina.
  De bandopname heb ik ook beluisterd: het leek nog het meest op een krolse kat in het verhitste deel van de nacht – zo valsch klonk het. In ieder geval begrijp ik nu hoe 100% invaliden direkt uit hun rolstoel opstonden en wegrenden als je zoiets zal moeten aanhoren… en juist hierdoor verkreeg Mesmer eerherstel als de 1e uitvinder van ons onbewuste.
  Het hele verhaal incl. magnetische dierlijkheid kun je nog lezen in een boek:’F.A.Mesmer van schooldirecteur Wim Guysen en kun je in de Slegte vast nog wel vinden, het kost geloof ik e.10,-.

    /   Reply  / 
 4. demanvan100

  Ik heb het ook geprobeerd, maar er gebeurde helemaal niets … we waren met zn 3-en en er gebeurde natuurlijk niets… zit allemaal in je hoofd…

    /   Reply  / 
  1. Karla

   Wees maar blij dat er niets is gebeurd!

     /   Reply  / 
  2. Nico

   Dus omdat er niets gebeurde zeg jij dat het allemaal in je hoofd zit? En als er dus wel wat gebeurd was het echt geweest? Beetje makkelijk…

     /   Reply  / 
 5. Diana

  Ze zegt het zelf al…we begonnen er in t geloven!!
  Het is puur en alleen jezelf gek maken! Geloof is het krachtigste middel om dingen te verwezenlijken…jezelf ziek maken, gek maken etc.
  Het begint allemaal met je “eigen” geest!
  Gevaarlijk is het zeker om geesten op te roepen maar alleen doordat je je met je eigen geest gek maakt. Dus begin er zeker niet aan.

  Ik hoop dat ze het zich beseft en dat ze weer de rust in zichzelf kan vinden en het kan laten gaan.

    /   Reply  / 
 6. Dogancan

  Als je dit Doet,, dan ben je gewoon echt dom, hoor je dat niet? ZELFMOORD, dat hoort god te bepalen, niet zo een dom spelletje.

    /   Reply  / 
 7. Draaien

  @Dogancan, Het is inderdaad niet aan te raden om te gaan glaasje draaien. De mentale schade kan een enorme impact hebben en er zijn inderdaad zelfs gevallen bekend van zelfmoord. Dus mijn advies is om dit nooit te proberen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>