De veelzijdige kruidnagel

Een kruidnagel (Syzygium aromaticum) is een kruid wat op verschillende manieren kan worden toegepast: in de keuken, in de cosmetica, de geneeskunde en magie. Alhoewel het een kruid genoemd wordt is het eigenlijk een gedroogde bloemknop. De bloemknoppen komen tegenwoordig voornamelijk van Madagascar en Zanzibar en staan vooral bekend om de karakteristieke geur en smaak.In veel cosmetische producten wordt kruidnagel gebruikt. Kruidnagelthee kan worden gebruikt als afslankmiddel, daar het de spijsvertering bevordert. Hiervan dient men echter niet meer dan twee kopjes per dag in te nemen. Daarnaast wordt de kruidnagel vaak verwerkt in geurdecoraties, zoals potpourri.

Ook als geneeskrachtig en als magisch ingrediënt kan kruidnagel een hoop voor je doen. Lees het artikel over kruidnagel op De Magische Keuken.

Wat heb jij met kruidengeneeskunde of -magie? Gebruik je kruidnagel weleens?

Lees ook:Ontspannen met Lavendel
Lees ook:Kamille, een veelzijdig kruid
Lees ook:Recept 14: Basilicumazijn
Lees ook:Groene thee helpt tegen dementie
Lees ook:Recept 22: thee tegen slapeloosheid

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De veelzijdige kruidnagel

  1. Pingback: Meest gelezen artikelen in 2011 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>