Een blaasontsteking alternatief behandelen

Een blaasontsteking is heel vervelend om te ervaren. En helaas zijn er maar weinig middelen die er iets tegen doen. Het beste is om veel te drinken en vervolgens te wachten tot het over gaat. Ook zijn er nog wat makkelijk toe te passen middeltjes uit de kruidengeneeskunde die de genezing van een blaasontsteking kunnen bevorderen.Paardebloem (Taraxacum officinale) is een goed middel voor vochtafdrijving en ter verlichting van blaas- en urinewegproblemen. De bladeren van dit kruid kunnen worden gekauwd, maar let op: als er teveel van wordt gegeten kan dit misselijkheid veroorzaken. Ook kan er een aftreksel van de bladeren als kruidenthee worden ingenomen.

Bij veel blaasproblemen kan de patiënt baat hebben bij een aftreksel van gedroogde of verse bladeren van Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris).
Een zitbad met kamille of lavendel kan van nut zijn bij de verlichting van cystitis (blaasontsteking) of de kans reduceren dat dergelijke infecties zich zullen ontwikkelen. Ook een aftreksel van gedroogde peterselie heeft een nuttige werking bij veel blaasproblemen.

Lees ook:Griepje? Aan de kruidenthee!
Lees ook:Zelf tijmsiroop maken tegen de hoest
Lees ook:Acupunctuur bij lage rugpijn
Lees ook:Trance-oefeningen helpen patiënten bij operaties
Lees ook:Column Lunadea: Nooit meer hoesten

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Een blaasontsteking alternatief behandelen

 1. Jade

  Dit helpt ! Cranberryconcentraat.

  Naast een veelvoud aan gezonde stoffen bevatten cranberry’s de belangrijke stof proanthocyanidin. Het is juist deze stof die werkzaam is bij blaasproblemen.
  Uit een onderzoek van het Franse instituut AFSSA is vastgesteld dat het dagelijks gebruik van 36 mg proanthocyanidinen uit cranberrypoeder een positieve invloed heeft op de gezondheid van blaas en urinewegen. Het gebruik van 3 gram Urovit® (een zakje) per dag, dekt precies de behoefte.

  Wat voor invloed hebben proanthocianidinen nu eigenlijk? De stof draagt bij tot een drastische vermindering van Escherichia coli bacteriën die zich vastzetten in de slijmwand van blaas en urinewegen. Deze bacteriën zijn in staat anti-biotica kuren te overleven en kunnen op die manier voor een chronische blaasaandoening zorgen.

  Urovit® cranberrypoeder wordt in handige en hygiënische zakjes aangeboden. Een zakje bevat 3 gram poeder wat door een frisdrank naar keuze wordt geroerd en precies het
  gehalte werkzame stoffen bevat wat dagelijks nodig is. Urovit® is geschikt voor langdurig gebruik, maar kan evenzeer gebruikt worden in de vorm van een kuur van enige dagen tot meerdere maanden.

  Wil je meer weten ? Stuur maar een mail en ik stuur je alle informatie.

  Groeten, Janny

  [email protected]

    /   Reply  / 
 2. Anna

  Of gewoon… cranberrysap uit de bioplanet. ook zeer effectief. Belangrijk is veel zuur en geen suiker, want die voeden de bacteriën!
  succes!

    /   Reply  / 
 3. Nicole

  Ik gebruik altijd Urovit puur poeder uit sap concentraat werkt echt perfect.

    /   Reply  / 
 4. F.Floor (61)

  Het beste is blaasontsteking te voorkomen; bij navragen blijkt er namelijk altijd een badkuip in huis te zijn en wordt het bad niet op de voorgeschreven wijze gebruikt.
  Spring nooit in het uitnodigende bad maar GA EERST douchen in een aparte douchecel en gebruik zeep, OOK shampo in je haar en maak alles in kontakt met zeep dus ook je neusgaten, achter je oren etc. Afspoelen EN DAN PAS die lekkere badkuip in.
  Doe je het andersom dan zijn bacterien uit de andere lichaamsopeningen nog niet gedood
  en daar heb je met alleen een douche geen last van. Schrijf maar of het klopt.

    /   Reply  / 
 5. Karla

  Hoi F. Floor, heb je het niet over een schimmelinfectie? Want een blaasontsteking krijg je over het algemeen niet van verkeerd douchen of badderen. Wel krijg je het als je niet genoeg drinkt en dus plast, of als je lichaam te weinig vitamine c krijgt…

    /   Reply  / 
 6. F.Floor (61)

  pff.. een korte cursus chemie dan ertegenaan smijten ok?
  Wel het zit zo. De wereld zit als volgt in elkaar: je hebt basische (alkaloiiden) materie en je hebt zuren en je hebt neutralen. Als je basisch en een zuur met elkaar in kontakt brengt dan brengen ze onder een heftig gesis een huwelijk met elkaar tot stand. Daarna heb je een heel nuttige materievorm: dit is een binding.
  Je kunt zo een huwelijk ook weer van elkaar scheiden bv. door de gasvlam of door er stroom op te zetten.
  Dit is de 1e chemische basisWet. Klein voorbeeld is het explosief waterstof dat verbonden is met nog een 2e explosief namelijk zuurstof. Wat je dan krijgt is kraanwater en ik heb al enige brandweerlui bezig gezien om een brandje met die 2 explosieven te zien blussen.
  2e voorbeeld is keukenzout Natrium+Chloor.
  Beide stoffen apart zijn levensgevaarlijk maar in deze vorm is het lekker.

  Komen we nu tot urine en dat is een zuur.
  Een zuur kan domweg niet eens schimmelen want dan is het ook geen urine meer maar een zeer gevaarlijke nierziekte.
  Een schimmel produceert zelf basische stoffen zoals chloor – en dus kun je een douchecabine met groene of zwarte schimmelstrepen op de muren niet te lijf gaan met bleekwater maar met Glorix dat van zuur is gemaakt maar ook het kalkzandsteen kan oplossen.
  Bacterien in kontakt met een chloor zijn binnen een halve seconde al dood maar een zuur overleven sommigen wel de Helio-bacter is er beroemd om. Maar schimmels en virussen dood je met een zuur want die zijn nou juist weer bestand tegen een loog (als bv. chloor).
  Ik hoop dat u deze korte les in chemie begrijpt en heel wat toiletpottenraadsels met het oorloggas mosterdgas hiermee heb verklaard.
  Dito vitamine C want daar zijn 12 soorten van en de juiste is ascorbineZUUR E-300 maar de niet juiste is E-301 namelijk ascorbaat dat je maakt door een reactie met dubbelkool”zure” soda. Deze “vitamine” veroorzaakt nierstenen en zelfs kanker… althans volgens The Lancet in 1993.
  De aanhalingstekens zijn dus Voutten zul je begrijpen. Maar koop eens wat boekjes erover.

    /   Reply  / 
  1. Elly

   Beste Floor je krijgt GEEN blaasontsteking van lichaamseigen bacteriën etc in theorie zou je dat wel van iemand anders zijn bacteriën kunnen krijgen , toch is dat in het overgrote deel van de gavllen niet de orzak .

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>