Ban op tea tree-olie?

Er komt misschien een Europese ban op tea tree oil (theeboomolie) nu verschillende onderzoeken kanttekeningen plaatsen bij de veiligheid van deze olie. Dit meldde mij collega van Gezondheid.blog.nl de afgelopen week. Britse onderzoekers schijnen onlangs ontdekt te hebben dat tea tree oil de hormoonhuishouding kan verstoren.

Zij ontdekten dit toen zij drie jongetjes met onverklaarbare borstgroei onderzochten. De kinderen gebruikten zeep en ander cosmetica met tea tree oil en lavendelolie. Toen ze daarmee stopten, verdween de borstgroei. Vermoedelijk imiteren de oliën het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Klik hier voor het gehele artikel op Gezondheid.blog.nl.

(Bron illustratie: Gezondheid.blog.nl)

Lees ook:Jouw mening over…
Lees ook:Acupunctuur bij lage rugpijn
Lees ook:Geest teistert benzinestation Ohio
Lees ook:Thee tegen stress
Lees ook:Afrodisiaca op seksblog

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ban op tea tree-olie?

  1. Stella

    Dat zou wel heel erg jammer zijn….teatree en lavendel zijn key olien in de aromatherapie…zou echt jammer zijn als die twee niet meer verkrijgbaar zouden zijn :-(

      /   Reply  / 
  2. Karla

    Nou inderdaad!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>